Renić (Pametno) poručio Županiji: “Plaće za asistente u nastavi isplatite hitno jer novca imate”

Splitsko-dalmatinska županija asistentima u nastavi koji su financirani od strane županije dobivenim sredstvima iz EU fondova, još uvijek nije uplatila plaću za rujan, govore iz stranke Pametno


Ante Renić

Nakon brojnih afera koje su se dogodile početkom školske godine, zbog neorganiziranosti i nemara sustava, još jedna takva ponovljena situacija prelama se preko leđa asistenata u nastavi.


Splitsko-dalmatinska županija asistentima u nastavi koji su financirani od strane županije dobivenim sredstvima iz EU fondova, još uvijek nije uplatila plaću za rujan, govore iz stranke Pametno.

„Unatoč činjenici da županija raspolaže velikim viškovima novčanih sredstava i činjenici da imaju očigledan višak zaposlenih, zbog manjka onih koji stvarno rade i zapošljavanja samo podobnih, dolazi do zagušenja sustava. Ovaj put ceh plaćaju oni koji se brinu o najranjivijoj skupini u društvu. Ne zanimaju nas vaši interni problemi, plaće za asistente u nastavi isplatite hitno jer novca imate“, izjavio je županijski vijećnik stranke Pametno Ante Renić.

Osim što su čekali početak školske godine te kad je ista krenula nisu znali kad će i hoće li početi raditi, asistenti u nastavi susreli su se i s nezahvalnom situacijom usred štrajka prosvjetara. Naime, obračun plaća pomoćnicima radi se na temelju dnevnika rada kojeg asistenti predaju županiji, zadnjeg dana u mjesecu. S obzirom na štrajk, asistenti koji su redovno dolazili na nastavu u vrijeme štrajka i dalje nemaju konkretnu uputu hoće li im ti dani biti plaćeni ili ne.

„S obzirom na neisplatu plaća za rujan, ali i nove probleme nastale štrajkom koji obuhvaća obračunsko razdoblje isplate plaća za listopad, izgledni su i daljnji problemi po ovom pitanju. Apeliramo na Županiju da promptno reagira na ovu situaciju, isplati plaće asistentima i riješi njihov status“, poručuju iz stranke Pametno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime