PU Splitsko-dalmatinska danas je održala konferenciju za medije u kojoj su prezentirali akciju u kojoj su izvršili najveću zapljenu droge na ovom području.

U akciji su uhićena tri hrvatska državljanina, dvojica sa zagrebačkog i jedan sa splitskog područja, 27-godišnjak i dvojica 30-godišnjaka osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela “neovlaštene proizvodnje i prometa drogama”. Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su zatekli 30-godišnjaka u BMW-u u kojem je prilikom pretrage vozila pronađeno 5 paketa amfetamina ukupne mase od 5 kilograma, kao i uređaj za vakuumiranje za koje je utvrđeno prilikom kriminalističkog istraživanja da ih je s drugim 30-godišnjakom iznio iz kuće 27-godišnjaka.

Pretragom kuće 27-godišnjeg Splićanina pronađeno je 13 kilograma amfetamina, 15 stabljika marihuane te opremu za dilanje. Za sve je utvrđena sumnja za dilanje amfetamina, dok je za 27-godišnjaka dodano i za uzgajanje marihuane s ciljem daljnje prodaje. Protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave.

Policija procjenjuje da bi se od ove amfetaminske baze proizvelo 3 puta više droge od čega bi došli do nekih 50-60 kilograma, a cijena na ulici se kreće od 100 do 200 kuna po gramu amfetamina. Već neko vrijeme policija je raspolagala saznanjima da se uhićeni bave preprodajom droge te su na osnovu toga i djelovali, a nisu htjeli otkriti radili se o većoj mreži narko lanca dok su priznali da se radi o “većim igračima”.

Ova zapljena je najveća na području PU splitsko-dalmatinske.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0