REAGIRAO VRHOVNI SUD Packa po prstima za suce koji su sudjelovali na tulumu Ivice Mornara u Kerumovoj konobi

"Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike"


Povodom zabave u konobi ‘Pršut’ u Kaštelima, na kojoj je sudjelovalo pet splitskih sudaca, a za hranu i dobru atmosferu bio je zadužen Željko Kerum (jer je u pitanju njegov objekt), oglasili su se s Vrhovnog suda.


– Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost. – stoji u priopćenju glasnogovornika Vrhovnog suda RH suca Željka Pajalića.

Ne najavljuju s najviše pravosudne instance neke sankcije, sudac Pajalić u priopćenju ‘povodom “druženja” nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita’ samo dodaje:

– Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike. – stoji u priopćenju na stranicama VS RH pod naslovom ‘neprimjereno ponašanje sudaca izvan sudnice’.

Koliko je do sada poznato, 23. siječnja se okupilo društvo s malog ‘baluna’ kako bi proslavili rođendan bivšeg Hajdukovog prvotimca Ivice Mornara, koji ih je sve pozvao u konobu ‘Pršut’. Tamo su se između ostalih uzvanika, netko kraće, netko dulje, kako je pisao Index, proveselili predsjednik Županijskog suda u Splitu Bruno Klein, predsjednik Upravnog suda u Splitu Silvio Čović, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin, zatim sudac Županijskog suda u Splitu Miho Mratović te sudac Općinskog suda u Splitu Tomislav Zlodre.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
6
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime