Buduća mama koja živi u Kaštelima očajna je i treba našu pomoć!  Naime, jučer smo objavili članak u kojem je 31-godišnja Sandra Stanko, trenutno u sedmom mjesecu trudnoće, potražila pomoć u grupi koja okuplja mame iz Splita i okolice. Opisuje nam da je trenutno bez ikakvih primanja, a hitno joj je potreban smještaj. Traži nekoga tko je voljan ponuditi joj smještaj, bilo da se radi o kući, stanu, sobi, a ona je voljna zauzvrat pomoći u kućanstvu ili na neki sličan način.

„Nemam primanja, tužna sam i očajna“

– Našla sam se u šoku i  nisam očekivala da će sve doći do novina. Molim vas pomozite mi, u teškoj sam situaciji. Trenutno sam u sedmom mjesecu vrlo rizične trudnoće. Inače nisam rodom ni iz Kaštela niti iz Splita, ali već duže vrijeme ovdje živim i radim. Veliki je problem što nemam primanja, još mi ništa po osnovi moga porodiljnog statusa nije sjelo na račun. Ali sudeći prema primanjima koja očekujem, to za mene i moju bebu neće biti ni blizu dovoljno da preživimo nadolazeće razdoblje – očajno nam kaže kroz suze.

Opisujući svoju tešku situaciju kaže nam da je radila još prije dva mjeseca, ali da sada više ne smije zbog vlastitog zdravlja i zdravlja njene bebe.

– Do prije dva mjeseca sam radila i nekako sam se financijski održavala. Međutim sada sam doslovno na dnu što se tiče financija. Uvijek sam bila spremna raditi, to mi nije problem, ali sada zbog zdravstvenih razloga ne mogu više raditi, moram se čuvati. Teško mi je! Nisam se naviknula nikome žaliti, ali sada jednostavno više nemam izlaza – očajna je buduća mama koja nam otkriva da je uslijed teške obiteljske situacije morala napustiti vlastiti dom sa samo 14 godina. Nakon toga je bila prepuštena sama sebi.

„Pomoći ću dobrim ljudima kako god znam i umijem“

– Voljela bih da mi netko ustupi neki stan, sobu, bilo kakav smještaj, a ja ću zauzvrat pomoći toj humanoj osobi koliko mogu. Nadam se da će se naći netko takav, dobar i plemenit. U protivnom, uistinu me strah za budućnost mene i moga djeteta – kaže nam.

Ovoj mladoj djevojci zasigurno nije bilo lako potražiti pomoć, ali ona drugog izlaza nema. Sigurno ćete se složiti da je danas jako teško naći posao i nekome tko nije u sedmom mjesecu trudnoće, a kamoli dva mjeseca prije poroda. Sigurno će se naći netko velikog srca tko će ženi koja se našla u nezavidnoj situaciji pomoći na koji god način može.

Kontakt e-mail

U dogovoru sa Sandrom, sve upite joj možete poslati putem e-maila sandra.pop2503@gmail.com.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime