Deveti saziv Hrvatskog sabora od neovisnosti, završio je svoj rad. Sabor je u ponedjeljak poslijepodne donio odluku o svom raspuštanju. Od potrebnih 76, za tu je odluku glasovalo 105 zastupnika, suzdržanih je bilo četiri, protiv osam.

Na potezu je sada predsjednik Republike Zoran Milanović koji treba odrediti datum parlamentarnih izbora.

Izbori se moraju održati u roku od 30 do 60 dana od dana raspuštanja, što znači da bi posljednji rok za izbore bio 12. srpnja, a najraniji 21. lipnja.

Među zastupnicima netom raspuštenog saziva Hrvatskog sabora bio je i Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a. Od 9. saziva Sabora oprostio se prigodnim statusom.

“Raspušten je 9. saziv Hrvatskoga sabora. Čast je bila biti dijelom ovoga saziva koji je djelovao i u vrijeme pandemije koronavirusa i koji je donio zakonske pakete koji su olakšali život hrvatskim radnicima i poduzetnicima u ovom razdoblju. U sljedećih 60 dana idemo na parlamentarne izbore. Hrvatska demokratska zajednica je pokazala odgovornost i kvalitetu u vođenju države u najtežim vremenima i vjerujem da će to naši birači znati prepoznati i dati opet povjerenje HDZ-u – napisao je Škorić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime