Andro Krstulović Opara za za Radio Dalmaciju kazao je da će Natječaj za cjelovito uređenje Žnjana biti raspisan već danas.

– Danas ćemo zajedno s Hrvatskom komorom arhitekata na službenom webu raspisati toliko očekivani natječaj za uređenje Žnjana, za cjelovito rješenje tog prostora. Anketa kojoj se odazvalo više od šest i pol tisuća ljudi iznjedrila je izuzetno kvalitetne podatke kako građani žele oblikovati Žnjan i što žele na njemu. To će biti sastavni dio podloge svim arhitektima, urbanistima, svima onima koji će se natjecati – rekao je splitski gradonačelnik.

Iz gradonačelnikova Ureda potvrđeno je da će natječaj za Žnjan u ponedjeljak biti i službeno objavljen u Narodnim novinama.

Neki od rezultata ankete procurili su u javnosti. Primkerice, visokih 93,78 posto anketiranih smatra da je potrebno više zelenila za hladovinu, 92,35 posto smatra da je potrebno još pješačkih pristupa platou, 90,59 posto želi šetnicu od Zente do Stobreča, a 85,80 posto želi uređena parkirališta. Ako je vjerovati rezultatima ankete, čak 85,27 posto ispitanih je upoznato s planovima za Žnjan ove gradske uprave. Građani bi željeli da se obalno područje od Duilova do Zente obogati raznim sportskim sadržajima, ali i uređeni lungo mare. Kafići su se našli tek na 4. mjestu na popisu želja.

Bilo kako bilo, sadašnje stanje na Žnjanskom platou neće se dugo zadržati.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0