U prostorijama županijskog SDP-a u Splitu održana je konferencija povodom nadolazećih predsjedničkih izbora.

Govornici nisu štedili aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Na početku se obratio Ranko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a.

– Ovi izbori su prilika osigurati normalnu i pristojnu Hrvatsku. Tu je izbor za nas prilično jasan. Normalna Hrvatska koju predstavlja Milanović, ili desno i desnije. Ne pravimo razlike između Kolinde Grabar Kitarović i Miroslava Škore. Kada pogledate prvi red u Lisinskom i kada se prisjetite inauguracije na Trgu sv. Marka, to su sve isti ljudi. Nakon ovih izbora ćemo dobiti kvalitetnog predsjednika. On je jedini kandidat centra i lijevog centra, koji može zaustaviti sve konzervativne ideje koje se pokušavaju ostvariti u Hrvatskoj. Ne smijemo dopustiti da Hrvatska ode u mrak ekstremne desnice i populizma, da osramote Hrvatsku, kao što se sad događa s čelnicom naše države.

Iziđimo na izbore. Dobri ljudi ne smiju ostati kući i tako izabrati loše političare. Vjerujemo da time možemo dobiti normalnu Hrvatsku. Oba HDZ-ova kandidata nude prošlost. Zato smatramo da ne treba to drugačije zvati, nego da je glas za Škoru ili Kolindu, glas za Bujaneca. Ako je to Hrvatska, ono što nas treba voditi, mislim da smo u ozbiljnim problemima.

Pokušali su prikazati lošom vladu Zorana Milanovića kao katastrofu iz kojeg su nas oni izvukli. To nije istina. Na materijalima koji su vam dostavljeni su podatci u kakvom smo stanju 2011. zatekli Hrvatsku i koji su rezultati napravljeni, rekao je Ostojić.

Zasmetala ga je predsjedničina izjava o SOI.

– Iako postoji mogućnost opoziva predsjednice po Ustavu, mislim da je najbolja prilika za to već 22. prosinca na ovim izborima. Ne dajmo glas osobu koja je dokazala da ugrožava nacionalnu sigurnost. Izjavila je u sučeljavanju da se bori sa korupcijom u SOI. Dan iza toga je to pokušala prikazati na događaj iz vladavine SDP-a, zaboravljajući pri tome da je spomenuti slučaj bio za vrijeme HDZ-a. Pokazuje pravo licemjerje jer utječe na Sud, pomilovala bi kriminalce. Ima drugačiji odnos prema svojim sponzorima, Mamiću, Bandiću i drugima. Drugačiji kriteriji su kada želi sanirati štetu koju je napravila. Predsjednica unosi nemir među građane Hrvatske, a trebala bi biti faktor stabilnosti i osigurati nam sigurnost. Trebamo biti zabrinuti, jer ako čelnica govori tako nešto, onda možete samo zamisliti što se događa, rekao je između ostalog Ostojić.

Nikša Peronja, načelnik Općine Jelsa i jedan od koordinatora izborne kampanje, naglasio je važnost ovih izbora.

– Izbori su izuzetno bitni za cijelu Hrvatsku. Izborom Zorana Milanovića bi napravili političku i društvenu ravnotežu, koja nam je potrebna. Želio bih istaknuti da smo jako dobro pripremljeni za ove izbore. Sva biračka mjesta su dobro pokrivena i neće biti pitanja nevažećih listića. Želimo transparetne i poštene izbore. Pozivamo Dalmaciju da izađe na izbore i izaberu Zorana Milanovića, rekao je Peronja.

Ivan Čizmić, tajnik SDP-a SDŽ, zadovoljan je odrađenim poslom uoči izbora.

– Imamo promatrače na svim izbornim mjestima, i to po dva prema mogućnostima. Sve iz razloga kako bi spriječili pljačku i lopovluk glasova, po kojima je HDZ poznat. Sve samo napravili da do toga ovaj put ne dođe, obzirom na pokrivenost biračkih mjesta. Iziđite na izbore i odaberite Milanovića, koji jedini može vratiti dostojanstvo instituciji predsjednika Republike Hrvatske, zaključio je Čizmić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime