Nakon što je izvanredni povjerenik Ante Ramljak u četvrtak objavio revidirane financijske izvještaje za glavne Agrokorove kompanije, danas smo doznali zbirne podatke za cijeli koncern.

Konsolidirani gubitak Agrokor Grupe za 2016. iznosi 11,04 milijardi kuna, ukupne obveze bile su 56,28 milijardi, a gubitak iznad vrijednosti kapitala 14,5 milijardi, piše N1.

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak kazao je da je zbog uočenih nepravilnosti podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba.

– Uvjeren sam da će biti jako puno civilnih tužbi u slučaju mešetarenja obveznicama – rekao je Ramljak. Nije želio odgovoriti na pitanje jesu li Porezna ili neke druge institucije morale znati za ovakvo stanje u Agrokoru. Ramljak je rekao da si je netko “priskrbio nezakonitu korist”, piše Index.

– Dosta teško je govoriti o kolegama, jesu li oni mogli, što ja mislim, mislim da to nije relevantno, jesu li nešto mogli vidjeti ili ne. To je sad vrlo teško pitanje. Najviše me izenandilo. Mislio sam da sam svega vidio. Bio sam konzultant u jako puno kompanija u Hrvatskoj. Iznenadio me iznos koji je godinama bio sakriven. Svi smo znali da ima nekakvih problema s ovom grupom, svi smo to znali, ali kako se to uspjelo tako lako prikrit svih tih godinama. To me najviše iznenadilo.- rekao je Ramljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0