Radovi se službeno otvorili, a cesta i dalje netaknuta: Hoće li se cesta prema Žrnovnici uspjeti rekonstruirati do kraja godine?

Vidljivo je tek da su se sa strane ceste odvili određeni pripremni radovi, uglavnom u vidu čišćenja parcela od granja

Prošlo je gotovo mjesec dana od službenog početka radova na rekonstrukciji kilometar i pol cesta od Jadranske magistrale do bivšeg Lavčevićevog kamenoloma u Žrnovnici. Najavljena je regulacija prometa za vrijeme radova, ali i pauziranje radova za vrijeme turističke sezone. Do današnjeg dana ni centimetar ove ceste nije raskopan, postavljena je tek prometna signalizacija koja upozorava na radove i moguće gužve na cesti za vrijeme najavljenih radova. Jedno vrijeme bio je pripremljen i semafor, no u međuvremenu je uklonjen.


Vidljivo je tek da su se sa strane ceste odvili određeni pripremni radovi, uglavnom u vidu čišćenja parcela od granja.

Kako nam se sve više približava turistička sezona, a radova na samoj cesti još uvijek nema, građani postavljaju pitanje hoće li se ispoštovati najavljeni rok dovršetka radova do kraja aktualne godine.

Podsjetimo, županijska cesta ŽC6142 jedna je od najprometnijih cesta s prosječnim ljetnim dnevnim prometom od 14.000 vozila. Ovim projektom će se izgraditi nogostupi, autobusna ugibališta i javna rasvjeta, riješit će se odvodnja oborinskih voda, a dijelom će se rekonstruirati i postojeća vodovodna, telekomunikacijska i elektromreža.

Uz Županijsku upravu za ceste Split investitori su i Općina Podstrana, Hrvatska elektroprivreda te Vodovod i kanalizacija Split. Ukupna vrijednost investicije, s troškom vezanim za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, svim instalacijama, arheološkim i stručnim nadzorom te PDV-om, je oko 19 milijuna kuna.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0