Požalili su nam se sugrađani kako stanje na Lovrincu, glavnom splitskom groblju, nije baš idealno posljednjih tjedana pa smo odlučili provjeriti o čemu je riječ.

– Do nedavno je naknada za održavanje groblja iznosila 112 kuna, a sada je poskupila za 50 kuna! Istina, to je za godinu dana, ali nama umirovljenicima ne raste penzija takvim tempom. A prilično često idem na Lovrinac i moram reći da sam primijetila kako su dijelovi groblja prilično zapušteni – lako sad za šiške ili pokoju granu, ali mjestimično je zaraslo, ima ostataka umjetnog cvijeća, smeća, čak i životinjskog izmeta… – dio je primjedbi koje su nam iznijele mahom čitateljice našeg portala.

Glavni koridori na Lovrincu u prvi mah ne potvrđuju takav opis, sve je uredno, sređeno, zalijeva se, na svakom “kantunu” su postavljene velike metalne “košare” za otpad, a grobnice redom održavane. Međutim, oni zabačeniji segmenti velikog gradskog groblja doista bi mogli biti u malo boljem stanju.

– Dva su privremena gradilišta prema rubnom, istočnom dijelu groblja, gdje nam je i inače reciklažno dvorište. Tamo je i jedan, da tako kažem, trenutno deponij na kojem se obavlja razvrstavanje otpada, a imali smo i dosta drveća i drugih stvari nakon čišćenja groblja u Žrnovnici.

Situacija je pomalo specifična u ljetnom periodu, no svake godine po našem planu u rujnu i listopadu čistimo sve zelenilo, dodatno se uređuju groblja pa tako i Lovrinac kako bi za Svi svete stvarno sve bilo što se kaže “bez greške”. – kazao nam je Petar Rodić, glavni koordinator groblja Lovrinac, koji je tako najavio potpuno sređeno gradsko groblje do početka studenog, djelomično prihvaćajući (konstruktivne) kritike naših sugrađana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime