Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros se sastao sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulović Oparom i Blaženkom Bobanom, županom Splitsko-dalmatinske županije. Predsjednika Vlade ispred Banovine je dočekalo desetak radnika “Dalmacijavina”.

Okupili su se zbog nedavnog ročišta na splitskom Trgovačkom sudu kojim je u stečajnom postupku “Dalmacijavina” utvrđeno je da će Republika Hrvatska kao razlučni vjerovnik biti namirena s oko 13 milijuna kuna iz sredstava ukupne stečajne mase koja iznosi oko 68 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

– Radnici “Dalmacijavina” su ojađeni takvom odlukom i upravo pišemo žalbu. Ne možemo reći da je svih petsto ljudi došlo potpisati tu žalbu, ali nije ni puno manje. Premijer je upoznat sa situacijom oko “Dalmacijavina” i očekujemo da će se sve riješiti ako ima zakonskih procedura za to, međutim, zakoni nikad ne idu na ruku radnika.

U ovom slučaju je najbitnije da se namiri država, a za radnike, čini mi se da nikoga nije briga. Inzistirala sam i pisala premijeru, ministrima, županu, gradonačelniku, saborskim zastupnicima da problem radnika riješe na bilo koji način jer bi jedino to bilo pravedno i moralno – poručila je Danica Stipović iz Nezavisnog sindikata “Dalmacijavina”.

Nakon sastanka sa županom i gradonačelnikom, predsjednik Vlade Andrej Plenković medijima će dati izjave, a potom se sastao s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, u 12 sati, u Vili Dalmacija.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime