Race for the cure, najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, koji se održao ovog vikenda od 25. do 27. rujna, na jedan poseban, drukčiji način, pokazao je kako i u ovim teškim vremenima ne nedostaje altruizma i humanosti.

Naime, ove su se godine, u virtualnoj utrci/šetnji, udružile 32 zemlje Europe, pa je tako u ova tri dana sudjelovalo više od 41.000 građana diljem Europe.

Županijska liga protiv raka, kao članica Think Pink Europe i ove je godine sudjelovala u organizaciji tog velikog projekta. Tako se u 10 hrvatskih gradova prijavilo 849 sudionika. Trčalo se i šetalo od Zagreba do Rijeke, od otoka Visa, Hvara, Brača, pa sve do Dubrovnika i Konavala, pojedinačno, u timovima, i u vlastitoj organizaciji, pa su slike koje su stavljene na društvene mreže vrlo živopisne.

Najimpresivniji dio cijele ove Race for the cure utrke bile su zasigurno poruke podrške i ohrabrenja, koje su pojedincima koji se bore s karcinomom ostavljali njihovi prijatelji prilikom registracije na zajedničkoj platformi www.raceforthecure.eu

Najčešće riječi koje se pojavljuju u porukama su ljubav, snaga, volja, borba, te podrška, uz koje će, kao što su iz teama Strašni lav napisali, „Lav pobijediti raka“.

Ovaj cjelokupni projekt ima svoj smisao koji se očituje u podršci oboljelima od raka dojke, a njegovu punu vrijednost najbolje potvrđuje poruka teama Fajterice iz Dubrovnika koja glasi: „Mi svi preživjeli od raka dojke, želimo dati podršku našoj zajednici da raste otvorenog uma s tom bolešću, te pronađe lijek protiv nje“.Hvala svima koji su sudjelovali i podržali ovu akciju. Očekujemo vas ponovno i sljedeće godine, ali na pravoj utrci i to na najlipšoj Rivi na svitu, u našem Splitu.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime