PUTNICI BIJESNI Jadrolinijin trajekt kasnio s polaskom dva sata, dio putnika ostao u luci!

Jedna obitelj je ostala u luci, a druga je morala napustiti svoje vozilo

Kraj vikenda neće po dobru pamtiti nekoliko putnika Jadrolinije. Naime, trajekt Dubrovnik koji plovi na međunarodnoj liniji između Splita i Ancone u Italiji ispolovio je nakon puna dva sata zakašnjenja!


Na ovom trajektu nalazila se naša čitateljica i to sat vremena prije službenog polaska trajekta. Prepričala nam je što se događalo tijekom večeri:

“Uzela sam svoju kartu preko interneta i podigla je na vrijeme, prošla carinu i ukrcala se na brod sat vremena prije polaska. Na slušalice sam upalila glazbu i brojala minute do polaska jer sam student i htjela sam provesti barem par sati sa svojim najmilijima prije nastavka akademske godine. Suvišno je kazati kako trajekt do 21:30 još nije isplovio, ali ispred njega je ostalo 13 automobila koji se nisu uspjeli ukrcati, a među njima i jedna obitelj”, prepričava nam razočarana i ljuta čitateljica.

“Ljudi su kupili kartu i ni na kraj pameti im nije bilo da će 5-6 sati čekati u koloni, a još manje su razmišljali da za njih neće biti mjesta u trajektu. Jedva se čekam vratiti svojoj kući jer doma je ipak najljepše, a do tada se nadam da će se neke stvari ipak riješiti”, zaključila je.

U Centrali Jadrolinije se javlja – zaštitar!

Pokušali smo doznati zašto trajekt kasni, no nismo se “usrećili”.

Oko 22 sata nazvali smo informacije Jadrolinije u Splitu. Rekli su nam da znaju da brod još nije isplovio, ali da bilo kakve daljnje informacije mogu dati tek ujutro. Gospođa s informacija nas je potom uputila na glasnogovornicu Jadrolinije, Mariju Zaputović.Zbog toga smo zvali Centralu u Rijeci. Javio nam se gospodin kojemu smo objasnili što nas zanima, a odgovor nas je pomalo iznenadio: “Ja sam samo zaštitar, nažalost, nikakve informacije nemam niti Vam ih mogu dati”.

Iako smo u međuvremenu dobili broj glasnogovornice Jadrolinije, nismo je uspjeli dobiti.Trajekt krenuo oko 22 sata

Trajekt je konačno krenuo oko 22 sata. Nažalost, u luci je ostala jedna obitelj koja je satima čekala na ukrcaj svojim automobilom, a druga obitelj se ipak odlučila ukrcati na trajekt i ostaviti svog limenog ljubimca u luci.

Informacija o kašenjenju ni razlogu kašnjenja nije bilo ni na web stranici HAK-a u dijelu o pomorskom prometu.

Tako na navedenim stranicama stoji:

Stanje 22:05

U prekidu su katamaranske linije:

  • Novalja-Rab-Rijeka
  • Mali Lošinj-Rijeka
  • Split-Hvar-Vela Luka-Ubli
  • Split-Bol-Jelsa,
  • Vis-Split,
  • Korčula-Hvar-Split.

Trajekt na liniji Šibenik – Kaprije – Žirije plovi bez pristajanja u luci Kaprije.

Katamaran na liniji Brbinj – Božava – Zverinac – Sestrunj – Rivanj – Zadar plovi bez polazaka iz luka Brbinj i Božava. Polazak iz luke Zverinac je u 18:30sati, luke Sestrunj u 18:50 sati, te iz luke Rivanj u 19:00 sati.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0