Puljak reagirala na Plenkovićev govor: “Djeca nisu slijepa premijeru, dosta im je više slušati od starijih o korupciji, klijentelizmu, lopovluku…”

"Umjesto da mu zazvoni alarm na uzbunu, on se usudi ovako bez srama govoriti na međunarodnom skupu"

Premijer Andrej Plenković je u srijedu u Münchenu kazao da ozračje pesimizma koje se stvara u zemlji nije dobro, a posebice je neodgovorno prema mladim generacijama.


– Odgovornost je na svim akterima, institutima, komentatorima, mogu slobodno reći i medijima da s malo manje pesimizma kreiramo u društvu jer nas on nikuda neće dovesti. – kazao je Plenković.

Govoreći o demografskim problemima Hrvatske kazao je da Vada poduzima sve potrebne korake te da je Hrvatska – priča o uspjehu.

S njim se ne slaže čelnica stranke Pametno, Marijana Puljak, upozoravajući kako, unatoč njegovim tvrdnjama, mladi ljudi ne vide svoju budućnost u zemlji koju on vodi.

– 53 posto djece bježi iz Hrvatske jer im nitko nije rekao da je ovo zapravo zemlja uspjeha.
Za premijera su zločesti mediji krivi što vlada pesimizam i djeca svoju budućnost više ne vide ovdje. Umjesto da mu zazvoni alarm na uzbunu, on se usudi ovako bez srama govoriti na međunarodnom skupu. Hrvatskoj je dobro, kaže, samo što to nitko ne zna. Djeca nisu slijepa premijeru, dosta im je više slušati od starijih o korupciji, klijentelizmu, lopovluku, sucima koji izmišljaju sinkope, vječnim reformama, ustašama i partizanima, i bježe u zemlje u kojima će slušati o budućnosti, samovozećim autima i hyperloop-u, školama bez predmetne nastave, cijenjenim učiteljima, zdravstvu bez lista čekanja, gdje se cijene sposobni i pomažu slabiji, a poštuju različiti. Bježe i ne vraćaju se, premijeru, zahvaljujući Vama i Vašoj stranci koja je popljačkala ovu državu posljednjih 25 i kusur godina i opustošila je kao kakva najezda skakavaca.

Eto, malo koji premijer se ima pohvaliti ovim izvrsnim uspjehom, više od pola djece ne vidi svoju budućnost u zemlji kojoj je na čelu. Ljudi, zaokrenimo Hrvatsku, ako nećemo mi nema ko drugi. – kaže Puljak.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime