34. točka Dnevnog reda 37. sjednice GV Grada Splita, a koja je vezana uz Izvješće o radu gradonačelnika od srpnja do prosinca 2019. godine donijela je brojne polemike i rasprave između vijećnika.

Marijana Puljak iz stranke Pametno rekla je da se nastavlja negativna praksa da izvještaju o radu gradonačelnika.

– Uvijek kasni, ovaj put je to čak devet mjeseci. Ovo je novi rekord, i nema opravdanja za ovakvo kašnjenje – upozorila je Puljak.

Kaže da je građanima dovoljno prošetati po gradu i vidjeti loše stanje komunalnih objekata i infrastrukture, osvrnula se na problem Park šume Marjan.

– Po zbrinjavanju otpada smo na dnu hrvatskog prosjeka. Imamo građanske inicijative koje rade posao komunalnih službi što je zabrinjavajuće. Samo iz Velog Varoša imate oko 80 komunalnih prijava, a brojne inicijative obnavljaju uništene kamene ploče po centru grada – upozorava te se u nastavku osvrće na obrazovanje u Gradu Splitu i kvalitetu izvođenja nastave u istome.

– Što se tiče škola, a tu se gradonačelnik uvijek hvali, ne vidimo ciljeve grada da sve škole u gradu Splitu napokon počnu raditi u jednoj smjeni – pita se.– Žnjanski plato još uvijek čeka bolje dane. Prolaze brojni izvještaji, ali po tom pitanju se ne radi ništa. Ponovno se nigdje ne spominje strategija razvoja Grada Splita. Vjerujem da je u izradi, ali u izvještaju se ona nigdje ne spominje. Ona bi trebala biti podloga novog GUP-a, ali od nje nema ni traga ni glasa – naglasila je Puljak

Osvrnula se na izvještaje po odborima i odsjecima, odnosno po centrima odgovornosti.

– Ponovno imamo brojne tehničke podatke gradonačelnikova izvještaja koje apsolutno zamagljuju sliku grada. Puno je tu tehničkih podataka u kojima se ne vidi uspjeh administracije grada Splita. U šest mjesece, imamo šest predmeta o postupcima za onečišćenje javnih površina zbog pasa i kućnih ljubimaca. Ne mogu vjerovati da građani grada Splita imaju toliko malo pasa – spomenula je između ostalog te je zaključila:

– U svakom slučaju ovaj izvještaj zaslužuje izuzetno nisku ocjenu – rekla je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime