Puljak: Nije bilo lako ostati miran kada stručna osoba pobudi sumnju, no nadležni su sve sumnje otklonili!

"Ono na ćemo ćemo inzistirati na tematskoj sjednici je da se krene korak dalje, a to je da se krene u izradu plana gospodarenjem otpadom"

Marijana Puljak

Današnji sastanak na Karepovcu komentirala je i Marijana Puljak, splitska gradska vijećnica i predsjednica stranke Pametno:


– Današnji sastanak je imao za cilj da se smire građani i da se vrati povjerenje u struku koje je događanjima zadnjih dana narušeno. Ono na ćemo ćemo inzistirati na tematskoj sjednici je da se krene korak dalje, a to je da se krene u izradu plana gospodarenjem otpadom. Još ga nemamo i želimo konačno krenuti prema odvajanju otpada, što manjem generiranju otpada i što manjem odlaganju jer moramo hvatati onih 50 posto odvajanja unutar dvije godine.

Imamo puno posla pred nama, odrediti lokacije kompostana, sortirnica. Dobili smo danas uvjeravanja da će investicija sanacije otpada biti pokrivena i EU fondovima, ali retroaktivno, tako da se neće samo nacionalna sredstva koristiti za to – kazala je Puljak.

Na pitanje je li osobno umirena nakon sastanka, odgovorila je da je zbog potvrda iz Ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Najvažnije je umiriti građane. Kada smo tražili zaustavljanje sanacije, kada neka stručna osoba iz stručne institucije pobudi ovakvu sumnju, ne možemo ostati mirno. Pozvali smo institucije s državne razine da dođu, analiziraju sve i uvjere građane da je sve u najboljem redu. Očekujemo sutra dopis iz Ministarstva koji će ovo sve skupa sumirati. Očekujemo i sve njih ponovno na tematskoj sjednici za desetak dana u Splitu. I predstavnike Ministarstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gdje ćemo opet o svemu ovome u detalje -zaključila je Puljak.

Marijana Puljak
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0