Pucao u strahu bez razmišljanja: Marin Šalov dobio četiri godine i deset mjeseci za ubojstvo redara iz Solina

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Slavka Lozine odlučilo se za slabiju kvalifikaciju djela u odnosu na optužnicu Županijskog državnog odvjetništva, koje je Šalova teretilo za ubojstvo

Marin Šalov, 22-godišnjak iz Marine kod Trogira, osuđen je u Splitu nepravomoćno na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog usmrćenja 33-godišnjeg redara iz Solina Tomislava Jurića Grgića. Pogodio ga je hicem iz pištolja u kući u Dogradama u popodnevnim satima 8. kolovoza 2015. godine.


Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Slavka Lozine odlučilo se za slabiju kvalifikaciju djela u odnosu na optužnicu Županijskog državnog odvjetništva, koje je Šalova teretilo za ubojstvo. Razlika u najstrožim kaznama je pet godina, a presudom nisu bili zadovoljni ni optužba, ni obrana.

Branitelj Željko Gulišija smatra da je Šalov zapucao iz pištolja iz nužne obrane, nakon što su mu u kuću u Dogradama banuli Jurić Grgić i njegov kolega. Tražili su novac, Jurić Grgić navodno je imao i pištolj. Gulišija je upozorio na veliki nesrazmjer u fizičkoj snazi između napadača i braće Marina i Marka Šalova koji su ih dočekali.

Tužiteljica smatra da se radi o ubojstvu za koje je predviđena maksimalna kazna od 15 godina zatvora te će se žaliti na presudu, kao i Gulišija.

Lozina je zaključio da je okrivljeni pucao nakon što su dva snažna čovjeka nasrnuli na njega i brata. U velikom strahu pucao je bez razmišljanja. Jurić Grgića pogodio je jednim hicem u prsa, odmah su ga prebacili na Hitnu pomoć u Trogir, no nisu ga uspjeli spasiti. Pištolj s kojim ga je usmrtio nikada nije pronađen.

Šalovu je splitski sud odredio jamstvo od čak 750 tisuća kuna. Vrhovni sud je jamčevinu spustio na 200 tisuća kuna pa je nakon četiri mjeseca pritvora Šalov suđenje pratio sa slobode. Da su ga osudili na samo dva mjeseca više, nakon objave presude odveli bi ga u zatvor.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0