Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana od 31. listopada do 4. studenog 2018. na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima.

Obavještavamo građane da će u svezi s navedenim policijski službenici pojačano obavljati regulaciju prometa, te nadzirati promet vozila i pješaka. Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurati će se nazočnost većeg broja policijskih službenika i prometnih ophodnji, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa.

Na području Grada Splita policijski službenici će obavljati kontrolu prometa na prilazima gradskom groblju, te oko tržnica.

Vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu, te da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, te smanjuju uočljivost pješaka.

U cilju stvaranja što manjih gužvi i zastoja u prometu molimo sve posjetitelje da za dolazak na groblja koriste javni gradski prijevoz, te ih molimo da poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, obavijestili su iz PU Splitsko – dalmatinske.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime