PRVI SASTANAK ŽUPANA S PREDSTAVNICIMA GRADOVA I OPĆINA “U povjerenstva za koncesije ulaze i predstavnici udruga”

Po prvi put u povijesti Splitsko-dalmatinske županije održao se sastanak ovakve vrste

Prvi put u povijesti Splitsko-dalmatinske županije održan je sastanak između župana i svih načelnika i gradonačelnika unutar spomenute županije.


Sastanak u dvorani Županije u splitskom Domu za stare i nemoćne je trajao oko sat i pol, a sudionici kažu da je bio konstruktivan i uspješan, a svi pozvani izrazili su zadovoljstvo da se uopće dogodio jedan ovakav susret između vodstva županije i općina i gradova.

Župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban kazao je kako je glavni cilj ovog sastanka druženje, promjena mišljenja, strateško planiranje kroz raspravu razvoja Županije i u ruralnom, priobalnom i otočnom dijelu naše Županije.

– Sve kolege su s oduševljenjem prihvatile moju inicijativu bez obzira iz koje političke opcije dolazili.Vrlo je važno ovakvo druženje i razmjena mišljenja između njih samih, odnosno između njihovih lokalnih zajednica gdje imaju slične probleme. Mogli su razmjenjivati mišljenja o problemima na koje nailaze i kako se s njima suočiti- kazao je Boban.

Novinari su iskoristili priliku i da župana upitaju o Zakonu o koncesijama, na što im je on odgovorio da će Pravilnik će biti donesen na sljedećoj Skupštini Splitsko-dalmatinske Županije negdje koncem srpnja.

– Tražit će se mišljenje svake lokalne zajednice za područje koncesije na čijoj lokalnoj zajednici i jest. Sastav Povjerenstva činit će i promjenjivi predstavnici  lokalnih zajednica na koje se koncesija odnosi , predstavnik oporbe, vladajuće opcije, Lučke kapetanije i udruga kojima je uža specijalnost more i pomorstvo, te koncesije – pojasnio je Boban i kazao kako smatra da će pitanje koncesija u budućnosti biti jako transparentno.


Novinari su pitali hoće li se po novom Pravilniku moći naplaćivati ulaz na plaže, a Boban je odgovorio kako to ni sada nije moguće, a pogotovo ubuduće.

Među brojnim temama kojih su se dotaknuli, Boban je kazao da je za potrebe besplatnih udžbenika za prvašiće izdvojeno 2 milijuna i 740 tisuća kuna.Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, kazao je kako je zadovoljan inicijativom župana da se ovaj sastanak dogodi.

– Mnogi gradovi i općine, bez obzira na njihovu veličinu dijele istu sudbinu i slične probleme – kazao je Krstulović Opara i dodao da će na tim sastancima inzistirati da se govori o prometnoj povezanosti, točnije splitskoj zaobilaznici prema Omišu, te će inzistirati na pitanju odlaganja otpada i suradnji općina na ovoj problematici.

Zamjenik gradonačelnice Sinja Zlatko Ugrin je kazao kako je Zagora izdvojena i treba dodatnu pomoć od strane Županije. Ugrin je kazao kako se ponajviše zanima za infrastrukturalna pitanja oko Sinja, osobito škole.

Ivan Budalić, novi gradonačelnik Imotskog kazao je kako jedno od glavnih pitanja i problematika koje njega zanimaju izgradnja pristupnih cesta prema Imotskom, poglavito iz razloga jer je to područje prometno jako opterećeno.

Načelnik Općine Postira Siniša Marović kazao je kako se Brač može nazvati predgrađem Splita obzirom da je relativno dobro povezan sa Splitom, al čak ni ta povezanost nije dovoljno dobra i smatra kako je to pitanje na kojem se u budućnosti treba raditi, kao i povećati ulaganje u otoke.

Sljedeći ovakav sastanak bit će održan za tri mjeseca.

 

 

 

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0