Po završetku prvog kruga upisa u predškolske ustanove kojima je osnivač i vlasnik Grad Split, u gradskim vrtićima svoje mjesto pronašlo je 1029 mališana. Za 281 dijete koje ispunjava propisane uvjete, a nije upisano u prvom krugu, Grad će uložiti maksimalne napore da se upišu u gradske ili privatne vrtiće čiji rad Grad sufinancira, javljaju iz Ureda Grada.

Sukladno prošlogodišnjoj praksi, iz Grada očekuju da po završetku žalbenog roka sva djeca budu zbrinuta u gradskim ili privatnim vrtićima.

“Vodeći računa o ograničenim kapacitetima Gradska uprava je pokrenula procese povećanja kapaciteta gradskih vrtića adaptacijom dodatnih prostora, ali i pokretanja postupka kupnje prostora za novi vrtić na Kili. Osim toga, u tijeku su intenzivne aktivnosti Odbora za podizanje kvalitete i dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Splitu s ciljem izjednačavanja cijena privatnih vrtića s gradskim vrtićima za što će Grad morati izdvojiti značajna sredstva.

Ove godine zaprimljena su ukupno 1482 zahtjeva, od čega 172 nisu ispunjavala uvjete. Od 281 djeteta koje nije našlo svoje mjesto u prvom krugu najveći dio su djeca jasličke dobi, njih 194. Gotovo sva neupisana djeca imaju isti broj bodova i to 70, ali računalnom obradom raspoređena su primjenom kriterija iz Pravilnika” – ističu u Uredu Grada.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime