Splitski HDZ-ovac Andrija Čaljkušić tijekom ponedjeljka oštro se osvrnuo na rezultat koji je HDZ ostvario na jučerašnjim izborima za predstavnike u Europskom parlamentu.

Čaljkušić je predsjednik gradskog kotara Spinut, a spominjao se i kao mogući “prvi čovjek komunale”.

Njegov kritički osvrt prenosimo u cijelosti:

“Jučer je na izborima za EU parlament Hrvatska demokratska zajednica ostvarila 4 mandata. Taj rezultat nije dobar. Proglašavati poraz pobjedom i opravdavati to time da smo išli samostalno, nije uvjerljivo. HDZ i kad ide samostalno, ali kad je vjerodostojan, mora ostvariti puno više. Razlozi lošeg rezultata su:

• donošenje odluka koje su protivne stajalištu biračkog tijela i same Crkve
• nevjerodostojna politika (prvenstveno se odnosi na neprirodnost koalicijskih partnera)
• nejasna kadrovska politika (uglavnom protivna razmišljanju našeg biračkog tijela; sam izbor nekih članova EU liste je odrađen vaninstitucionalno)

Birači su nam kazali da nam smjer nije dobar. Ako nastavimo na isti način, naša će snaga još više kopniti. Nadam se da ćemo izvući iz ovog rezultata pouke.

Ključna stvar je demokratizacija stranke, prvenstveno mislim da je nama aktivnijim sudionicima potrebno više razgovora, potrebno je da budemo hrabriji i da ne dižemo ruke za nešto što nam se ne sviđa, da jasnije izrazimo svoje mišljenje. Sebe ne opravdavam, ja sam to isto napravio, glasujući pred lokalne izbore za našu listu za GV (radi tzv. „mira u kući“ koji se pokaže promašenim), a puno toga mi se nije sviđalo. Od tada, rekao sam nikad više” – napisao je Čaljkušić, a na kraju objave stavio je hashtag:
#vjerodostojnobezfigeudžepu.

Zanimljivo, njegovu je objavu lajkao Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime