PRVA JE PALA Splitskim komunalcima prekipjelo, novčanim kaznama ‘motiviraju’ poduzetnike na legalan rad

I to se događa. Nakon višestrukih kazni, jedan je poduzetnik posustao

Više puta smo pisali o problemu brojnih ilegalnih reklama na području Splita koji je posebno izražen unutar i oko stare gradske jezgre.


Povezani sadržaj

Posebna ‘šaka u oko’ svim građanima i turistima koji posjećuju Split je područje Obale kneza Domagoja, odnosno put od trajektne luke i autobusnog kolodvora prema Dioklecijanovoj palači. Tamo su reklame godinama nicale kao gljive poslije kiše, a kad više nije ostalo prostora po zidovima, splitski poduzetnici nakitili su okolne kioske i pločnik.

Svi lokalni mediji u nekom su trenutku upozoravali na ovaj problem, a posebno glasni su bili aktivisti, koji su gradskim komunalcima reklame više puta donosili pred vrata, kako ureda na Rivi tako i Banovine.

Inspekcija naredila uklanjanje uklanjanje svih štekata, štandova i kioska iz pješačke zone. Još su tamo

Sredinom siječnja je Inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastruktura izašla na teren i Hrvatskim cestama naredila da u roku od 30 dana odrede granice ceste i poduzmu mjere uklanjanja štandova, štekata i kioska postavljenih na pločnik. Pogađate, to se nije dogodilo.

Grad Split je u isto vrijeme izvjestio da u 2020. godini nije izdana niti jedna dozvola za korištenje javnih površina na Obali kneza Domagoja, odnosno svi štekati, štandovi i kiosci, koji još uvijek tamo stoje, su ilegalni. Istina, posljednjih mjeseci je zbog korona virusa izostao poznati vašar sačinjen od brda reklama, suncobrana, stalaka i drugih rekvizita, no povijest nas uči da bi se dolaskom turista sve vratilo na isto.

Višestruko kažnjavanje sve dok poduzetnik ne ukloni reklamu

Splitsko Komunalno redarstvo je posljednjih mjeseci krenulo u kažnjavanje poduzetnika koji drže ilegalne reklame na gradskim površinama.

Nakon opetovanih kazni, jedan poduzetnik je posustao i danas je uklonjena prva nelegalna reklama na Obali kneza Domagoja.Kako najavljuju iz Grada, nema više milosti.

– Komunalni redari će ustrajati u pisanju kazni za ilegalne reklame sve dok ih poduzetnici ne uklone. Nadamo se da će shvatiti da im se više isplati skinuti ih nego plaćati višestruke kazne – poručili su kratko iz Grada.

Hrvatske ceste smo, baš kao i sredinom ožujka, upitali hoće li i kada postupiti po rješenju inspekcije čiji je rok istekao 1. ožujka. Odgovor ćemo objaviti po primitku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime