Trubeći na pet minuta turistički brodari u Splitu i Dubrovniku prosvjedovali su protiv loših uvjeta rada i malog broja vezova.

Vlasnik i zapovjednik broda Crystal Andrija Marasović, kao predstavnik brodara cijelog Jadrana, iskazao je nezadovoljstvo ponajprije zbog nedostatka vezova.

– Rive ima, mjesta ima, samo nas treba podržati državni aparat. Prioritet imaju jedrilice i jahte, a mi želimo da se bolje tretira brod pod hrvatskom zastavom. Imamo problema u Dubrovnik i Hvaru koji se mogu riješiti na efikasan način, posebno u Dubrovniku. Imamo veliku espanziju i infrastruktura nas ne prati. Ne znam što će se dogoditi, ali mislim da ćemo morati poduzeti rigoroznije mjere – kazao je Marasović koji se bavi organiziranjem izleta i višednevnih krstarenja po otocima za Dubrovački dnevnik.

Prosvjed se održao i u Splitu. Predsjednik Udruge privatnih brodara Ivan Rakuljić nedavno je za HRT izjavio kako ih isti problemi muče i u drugim lukama, a najviše u Splitu, Hvaru i Dubrovniku. Nedostatak vezova za turističke brodove tijekom sezone, kao i nedostatak zimskih vezova kronični su problemi koji ih muče. Kažu da u Dubrovniku prednost imaju kruzeru, a u Hvaru primjerice skupocjene jahte, piše Morski.hr.

Brodari upozoravaju da je ovo je zadnje upozorenje, nakon kojeg najavljuju blokade luka.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime