Prošlo je 10 godina od kornatske tragedije: Danas u Vodicama mimohod i malonogometni turnir

Na vodičkom trgu postavljena srca s portretima stradalih vatrogasaca

Danas se obilježava tužna 10. obljetnica na kornatsku tragediju, a DVD Vodice u čast stradalim vatrogascima i ove godine organizira Mimohod sjećanja koji će se održati u 17 sati u Vodicama kada će biti i finale velikog humanitarnog projekta Srce Kornatsko u sklopu kojeg su se u cijeloj Hrvatskoj trebali puštati lampioni u spomen na stradale heroje,ali se odustalo zbog sigurnosnih razloga. Ipak lampioni će se prodavati svejedno, a sav prihod od prodaje namijenjen je Udruzi Krijesnica, piše ŠibenikIN.


–  Ovaj put na desetu obljetnicu odlučili smo da će svi koji žele moći sudjelovati u stvaranju skulpture u čast našim herojima. Naime, postavili smo srca na kojima će svi moći staviti nešto u spomen na naše vatrogasce. Sliku, pismo, predmet, oznake društava, postrojbi, udruga, sve ono što vas povezuje s njima i čime bi im odali počast na ovu veliku obljetnicu. Napominjemo da je ovo zadnji Mimohod sjećanja – poručuju vodički vatrogasci.

Povodom 10. obljetnice Kornatske tragedije DVD Vodice, MNK Heroji 2007 i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije organizirali su humanitarni projekt Srce kornatsko kojim od ožujka prikupljaju sredstva za Udrugu krijesnica pa će 27. kolovoza diljem cijele Hrvatske organizirati puštanje lampiona u isto vrijeme.

–   Ovo je mjesec sjećanja na naše heroje. Kroz projekt Srce Kornatsko vatrogasci ponovno pokazuju veliko srce, najveće, i donacijama pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti. Podržite ovaj projekt, podijelite i postavite naslovnu sliku, tagirajte prijatelje,vatrogasna društva, postrojbe, udruge, klubove… Pokažimo ponovno zajedništvo koje odlikuje nas vatrogasce u dobrim i lošim trenucima. Odajmo počast kornatskim herojima i pomognimo našim najmlađima koji nas sad trebaju – poručuju vodički vatrogasci i organizatori akcije Srce Kornatsko.

Sva sredstva prikupljena kroz humanitarnu akciju biti usmjerena na rehabilitacijski kamp za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti koji Udruga svake godine organizira u Fužinama. Kroz kamp je kroz 14 godina prošlo više od 200 djece, a iz Udruge Krijesnica kazali su da im je veliko zadovoljstvo što su organizatori projekta Srce kornatsko odlučili na ovaj način pomoći djeci, piše ŠibenikIN.

Projekt su dosad podržale brojne javne ličnosti, sportska društva, te nogometni klubovi Hajduk, Dinamo, Rijeka i Osijek, kao i vatrogasna društva i građani iz cijele Hrvatske.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0