PRONAĐENE BOMBE Čistilo se more ispred Zente: Izvađeno 800 kilograma smeća, morali doći i pirotehničari

Pronađena su i tri kućišta ručnih granata zbog kojih su na teren izašli pirotehničari


Ove nedjelje u Splitu je održana ekološka akcija ispred noćnog kluba Zenta u sklopu projekta “Moje more”.


Akciji se odazvalo stotinjak ljudi od kojih je četrdesetak ronilaca (REK Hvidra, PIK Mornar, Javna vatrogasna postrojba Split i ERK Periska Ploče) i pedesetak volontera iz udruga OCEANUS, Rotaract Novi Split, CroMSIC Split i Klub mladih Split.

Unatoč kiši i vjetru, iz mora je izvađeno 800 kilograma smeća, a pronađena su i 3 kućišta ručnih granata zvanih “kinder jaje” zbog kojih je obaviještena policija i čiji su se pirotehničari odmah po prijavi pobrinuli za njih.

Od smeća je bilo najviše staklenih boca, limenki, guma, ali i dosta “zanimljivih” predmeta poput štapa za hodanje, gramofonskih ploča, radija, bojlera…

Loše vrijeme nije zaustavilo ni građane koji su prolazeći u čuđenju gledali sav taj otpad, neki od njih su se čak i pridružili volonterima u razvrstavanju.

Ekološku akciju omogućili su Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Splitsko-dalmatinska županija, Čistoća Split, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita.Više o samoj ekološkoj akciji pogledajte u fotogaleriji koja će vas zasigurno potaknuti na razmišljanje.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime