PRONAĐENA ZAMJENA Unatoč koroni – suđenje Filipu Zavadlavu ipak će se održati

U petak će se pregledavati dokumentacija te video-snimke nadzornih kamera koje su snimile kretanje Zavadlava te kobne subote popodne


Pronašli su na splitskom Županijskom državnom odvjetništvu adekvatnu (ali i privremenu) zamjenu za Žarka Štrbca: u petak ujutro će umjesto tužitelja koji je nedavno stigao pozitivan nalaz na koronu, suđenje Filipu Zavadlavu (25) na strani RH pratiti tužiteljica Marina Matušan!


No, u pitanju je ‘one time only’ dogovor, tužiteljica Matušan će sudjelovati na ročištu kako ne bi ‘propao’ zakazani termin te prošao rok od dva mjeseca između rasprava. Zbog ove neočekivane situacije – inače, prije dva tjedna se suđenje nije održalo iz identičnog razloga, samo na drugoj strani: branitelj Branko Šerić je također zbog zaraze koronom te nemogućnosti da pronađe adekvatnu zamjenu bio primoran zatražiti kratku odgodu – u petak će se pregledavati dokumentacija te video-snimke nadzornih kamera koje su snimile kretanje Zavadlava te kobne subote popodne.

Nije predviđeno ispitivanje svjedoka, kao ni eventualno dodatno vještačenje Filipa Zavadlava nakon njegovog iznošenja obrane. O tome odvjetnik Šerić još nije donio odluku sa svojim branjenikom, hoće li naime i u kojoj mjeri (može odbiti odgovarati na pitanja) Zavadlav uopće iznositi obranu prije završnih riječi stranaka te presude…

Optužen je za šokantan zločin koji se odigravao u popodnevnim satima početkom godine u središtu Splita, u Velom Varošu. ‘Prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, na protupravan način nabavio AP Kalašnjikov s većom količinom streljiva.’ – stoji u optužnici.

Oko 15,35 sati je na Šperunu zapucao prema Marinu Bobanu (25) i Jurici Torlaku (38) koji su se dovezlo motorom Yamaha XT660, da bi zatim krenuo prema Kamenitoj ulici gdje je pokušao pronaći Jerka Malvasiju, no kako tamo nije nikoga zatekao, krenuo je prema Radmilovićevoj ulici gdje je s nekoliko metaka usmrtio Marina Ožića Paića (25), navodi se u optužnom aktu. Pored likvidacije trojice momaka, tereti se za nedozvoljeno držanje oružja te općeopasnu radnju – pogodio je Hyundai Matrix u kojem su bile tri osobe, koje su samo srećom prošle bez ozljeda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime