Kako smo već izvijestili, stranka Pametno je iznijela sumnju da je Grad Split od jutros u blokadi nakon što je ta informacija objavljena na web stranici portala Poslovna Hrvatska.

VEZANI SADRŽAJ:

U međuvremenu je stigla službena reakcija Grada kojom demantira glasine o blokadi:

“Grad Split nije u blokadi. Ta vijest se danas pojavila zbog otežane transformacije podataka u spajanju Splitske i OTP banke.

Ovim putem obavještavamo javnost kako Grad funkcionira u potpunosti, nije u blokadi te očekujemo da Banka uskoro otkloni nastale poteškoće.

Stiglo je i priopćenje OTP banke vezano za unutardnevnu blokadu računa Grada Splita.

– OTP banka se ispričava Gradu Splitu zbog privremene unutardnevne blokade računa Grada Splita koja se dogodila kao posljedica usporene razmjene poruka između FINA-e i banke tijekom 3. prosinca kada se završavao proces potpune integracije Splitske i OTP banke.

OTP banka će u daljnjoj komunikaciji sa svima uključenima u navedene procese ustanoviti što je točno dovelo do predmetne situacije.

Još jednom se ispričavamo Gradu Splitu zbog svih eventualnih neugodnosti koje su proizašle zbog blokiranja računa i zahvaljujemo kako Gradu Splitu tako i svim našim klijentima na razumijevanju i strpljenju – ističu u OTP banci.

Na objavu stranke Pametno reagirao je i splitski HDZ.

“Već je svima jasno da Grad Split nije u blokadi, već je došlo do poteškoća kod internetskog bankarstva OTP Banka do kojih je došlo zbog spajanja dviju banki. Za sve daljnje informacije i objašnjenja kontaktirajte službu za korisnike OTP Banke i zatražite razgovor s nadležnom osobom: Marijana Puljak, voditeljica IT produkcije OTP Banke (ex Splitske banke), koja, kako je navedeno u biografiji, ‘brine da svi sustavi banke funkcioniraju 24/7.” – ističu u splitskom HDZ-u.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime