Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu

Za vrijeme trajanja mimohoda od 10:45 do 11:30 sati vrijedit će privremena regulacija prometa na Obali kneza Branimira koja će u tom periodu biti zatvorena za promet

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u petak, 4. kolovoza će cjelodnevnim programom obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.


Na Gradskom groblju Lovrinac u 8:30 sati predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave, HRM-a i PU Splitsko-dalmatinske vijence će položiti na Groblju hrvatskih branitelja te na Spomen obilježju poginulim bošnjacima – muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu.

U 9:30 sati predviđeno je polaganje vijenaca ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave, a nakon toga s početkom u 10 sati u atriju Banovine održat će se Svečana akademija. Po završetku svečanosti u 11 sati na južnom pročelju zgrade Gradske uprave postavit će se hrvatski stijeg, a potom će se održati mimohod branitelja s ratnim zastavama od Zapadne obale do crkve sv. Frane.

Za vrijeme trajanja mimohoda od 10:45 do 11:30 sati vrijedit će privremena regulacija prometa na Obali kneza Branimira koja će u tom periodu biti zatvorena za promet vozila i to od križanja sa ulicom Dražanac do kružnog toka na križanju sa ulicom Brajevića prilaz.

Misa zahvalnica služit će se s početkom u 11:30 sati u crkvi sv. Frane, a navečer s početkom u 22:30 sati s Gata sv. Nikole započet će vatromet.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0