PROCVAT “ZABORAVLJENE” ULICE U SOLINU? Stanovnici ogorčeni: “Narušava nam zdravlje. Vi ćete sad udahnuti prašinu, iskašljat se i otići. Mi živimo s tim svaki dan”

"Vi navodite nešto što je već obećano da će se napraviti. Je li ovo kupovanje vremena ili što?"


Grad Solin pokrenuo je projekt “Grad u tvom mjesnom odboru”, stoga je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević u utorak posjetio Sv. Kajo. U neposrednom razgovoru sa stanovnicima Draškovićeve ulice prokomentirao je lokalnu situaciju.

Stanovnici navedene ulice smatraju da su zapostavljeni i zaboravljeni od Grada te da se prema njima odnose kao da ne pripadaju gradu Solinu. Svjesni su kako kažu, da stanuju u najneprivlačnijem dijelu grada, no smatraju da prostora za napredak ima.

Ulica smještena tik uz tvornicu Cemex i željezničku prugu, mještanima donosi mnogobrojne probleme.

Prvo je naravno ono što se tiče zdravlja.

“Lako je vama, vi ste se sad nadisali prašine, iskašljat ćete se i otići. A mi svakodnevno živimo s ovom prašinom i udišemo je”, govori ogorčeno jedan od mještana.


Inače, Draškovićeva ulica je jednosmjerna ulica, no to nije obilježeno nikakvim prometnim znakom, stoga stanovnici strahuju od prometnih nesreća, jer kako kažu, nemalo puta se dogodila tragedija.

Mlade mame iz kvarta pak negoduju jer u cijeloj ulici nema adekvatnog prostora, igrališta ili parka za djecu.Gradonačelnik Ninčević je bio poprilično optimističan te je obećao rješenja za navedene probleme.

“Ako sve bude u redu s rebalansom, dječje igralište će biti uređeno do kraja godine. Ono što vas najviše tišti je ovo staro kino. Ovdje planiramo urediti kino da bude prostor javne namjene, za vaše potrebe”, govori Ninčević.

Ova ulica je jedina u Solinu u kojoj nisu kante za razvrstavanje otpada. No, obećao je da će za mjesec dana to biti riješeno.

Nadalje, naveo je kako su razmišljali i o proširenju ceste, no dosta je opasno zbog usjeka na kojem se nalaze. Međutim, s tvornicom Cemex su ipak pronašli neko rješenje.

“Rubni dio ceste će biti namijenjen za parking, napravit će se uzdužna parkirna mjesta”.

Iako su mještani bili poprilično zadovoljni odgovorima gradonačelnika koji im je probudio nadu za procvatom ulice, jedan od njih se pobunio.

“2018. godine ovdje je bila potpisana civilna incijativa, sve ove stavke koje vi navodite su predane. Vi navodite nešto što je već obećano da će se napraviti. Je li ovo kupovanje vremena ili što? Ova cesta se očistila tek sad, jer vi dolazite”, rekao je jedan mještanin te nadodao:

“Nije Grad Solin dogovorio dječje igralište, nego mi, stanovnici s Cemexom”.

Ninčević mu je odgovorio da je u pravu te da je neke stvari trebalo prije pokrenuti.

O kojim su još problemima razgovarali i kakvo rješenje nudi Grad, pogledajte u videu koji donosimo u nastavku.

 

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
5
Hagić
2
Hmmm
9
Plač
1
Grrr
7
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime