PROČITAJTE PROGRAM Ovako će se slaviti Oluja ove godine u Kninu

Gradonačelnik grada Knina Marko Jelić istaknuo je važnost Knina kao mjesta iz kojeg je krenula sloboda i neovisnost naše zemlje te je zamolio sve građane da dostojanstveno i časno proslavimo ovaj važan dan onako kako to čine pobjednici

Povodom svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, u petak, 28. srpnja 2017., u Ministarstvu obrane RH u Zagrebu je održana konferencija za medije.


Na konferenciji su sudjelovali ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i članovi Organizacijskog odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Odbora, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Tomislav Ivić, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH general-pukovnik Mate Ostović, posebni savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić i ravnatelj Hrvatske radio televizije Kazimir Bačić.

Ovom prigodom predsjednik Organizacijskog odbora, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Tomislav Ivić predstavio je planirani program svečanosti koji će se održati u petak, 4. i subotu 5. kolovoza 2017. godine u Kninu i naglasio da ovogodišnju svečanost zajednički organiziraju Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova, uz potporu Grada Knina i Hrvatske radio televizije.

Istaknuo je kako su sve pripreme pravodobno izvršene, te kako se očekuje da će ove godine u Kninu kao i svih ranijih godina doći na tisuće hrvatskih građana iz svih dijelova Republike Hrvatske. “Koristim priliku da pozovem sve koji imaju mogućnost da u petak i subotu dođu u Knin i daju svoj doprinos u obilježavanju ovog najznačajnijeg događaja u novijoj hrvatskoj povijesti. Svečanost je u potpunosti otvorena za građanstvo, kao i prethodnih godina”, rekao je državni tajnik Ivić te istaknuo kako će se središnji dio svečanosti ove godine održati na Kninskoj tvrđavi u spomen na govor prvog hrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana 1995. godine. Također, naglasio je kako će se u petak, 4. kolovoza 2017. u Kninu po prvi put održati sjednica Vlade Republike Hrvatske. Posebno je istaknuo i ovogodišnji zračni mimohod koji će biti sastavljen od osam preleta zrakoplova HRZ i PZO-a, i to helikopteri Kiowa Warrior, Bell, MI8, avioni Zlin 242, Airtractor AT-802, Canadair CL-415, Pilatus PC-9 i MIG 21.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zahvalio je organizacijskom odboru na kvalitetnim pripremama koje su proveli kako bi se ove obljetnica obilježila na dostojanstven i prigodan način. Rekao je kako su sva tri ministarstva, MORH, MUP i Ministarstvo hrvatskih branitelja iznašli najprikladniji model dostojnog obilježavanja ove iznimno značajne obljetnice i ovog dana za našu domovinu. Spomenuo je i kako Ministarstvo hrvatskih branitelja uz sudjelovanje u obilježavanju središnje svečanosti u Kninu, već duži niz godina pa tako i ove, podržava obilježavanje VRO Oluja u svim većim gradovima u RH. “Ovom prigodom pozivam hrvatske branitelje, stradalnike i sve domoljube da dođu u Knin na središnju svečanost kako bismo zajedno na dostojanstven način obilježili taj najznačajniji dan u novijoj Hrvatskoj povijesti” zaključio je ministar Medved.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Mate Ostović izvijestio je o tehničkom dijelu obilježavanja istaknuvši kako je i ove godine sama organizacija i provedba povjerena Oružanim snagama RH koji u suradnji sa djelatnicima triju ministarstava povodi sve tehničke pripreme za provedbu svih aktivnosti u Kninu. Naglasio je kako će i ove godine ispred OS RH u organizaciji i provedbi same obljetnice biti uključene sve grane OS RH.


Gradonačelnik grada Knina Marko Jelić istaknuo je važnost Knina kao mjesta iz kojeg je krenula sloboda i neovisnost naše zemlje te je zamolio sve građane da dostojanstveno i časno proslavimo ovaj važan dan onako kako to čine pobjednici.

Zahvalio Organizacijskom odboru te svim ministarstvima, istaknuvši posebno Ministarstvo obrane i Hrvatsku kopnenu vojsku koji su napravili sve da i ove godine sve bude spremno za svečano i dostojno obilježavanje VRO Oluja.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0