Splitsko-dalmatinska županija u nedjelju je imala 94 novozaražena, potvrđeno je da je u KBC-u Split zaraženo 9 djelatnika, 5 liječnika i 4 medicinske sestre. Još ih je 20 u samoizolaciji. Slijedi Zagreb s 53 novozaražena. Šibensko-kninska županija ima 22 nova slučaja, Brodsko-posavska 25. U Zadarskoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

“KBC Split normalno radi”

Dr. sc. Slavica Dajak, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Split  potvrdila je za Dnevnik HRT-a da je devet zdravstvenih djelatnika u KBC-u pozitivno na koronavirus, no istaknula je da izvori zaraze nisu povezani s bolnicom.

– Zdravstveni radnici redovito se kontroliraju i na prve znakove bolesti testiraju se, a tako je i kod ovih devetero potvrđena zaraza. U samoizolaciji je još 20 djelatnika. Svi odjeli bolnice normalno rade, Odjel za epidemiologiju izvršio je izvide i nije nađena povezanost zaraze s bolnicom, a oboljeli djelatnici inače rade na različitim odjelima – rekla je Dajak.

Trenutačno su u KBC-u na liječenju 23 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih su tri na respiratorima, dodala je.

– KBC ima za takve pacijente osigurano 60 kreveta, od kojih su 30 s respiratorima, a bolnica ima ukupno 45 respiratora i još 25 prijenosnih respiratora. Pokazalo se da nisu potrebni kapaciteti bolnice na Križinama, pa tamo neće biti COVID bolnica. Za slučaj povećane potrebe priprema se odjel fizikalne terapije KBC-a Split – rekla je Dajak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime