Danijel Kukoč, član Gradskog odbora SDP-a Split i vijećnik u Županijskoj skupštini istupio je danas u javnosti ispred splitskog SDP-a, a u priopćenju “objašnjava probleme o pročišćivaču. Kazao je da “Vodovod uzima komercijalni kredit od 20 milijuna eura za Uređaj za obradu pitke vode pod uvjetima lošijim od tržišnih”.

Odgovorio mu je Tomislav Prljević, splitski gradski vijećnik iz redova HDZ-a, inače zamjenik direktora splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Tomislav Prljević

“Činjenica je da su stručni ljudi povukli 3.2 milijarde kuna bespovratno iz EU. To je istina koja jako boli SDP, a konstantnim nadmudrivanjem pokušavate pretvoriti pozitivnu stvar u negativnu, što je jako porazno od vas. Ipak su građani ovdje bit i njihovo pravo na pitku vodu i kanalizaciju.

Aktualna “kišna” tema je – pročistač vode. Kada nemaš što pametno predložiti, ti “udri” po pročistaču… novi je moto splitskog SDP-a. Koja zaboravlja kako Split pročistač nema  66 godina! A imao ga je u antička vremena.

Pa kada smo krenuli u projekt vrijedan 100 milijuna kuna,  postali smo meta sitnog politikanstva u kojem je naš najveći trenutni krimen što ćemo koristiti financiranje EBRD-a za 30% investicije na teret VIK-a. EBRD je razvojna banka u kojoj je RH jedan od suvlasnika, a isti taj EBRD i IBRD su razlog osnivanja Eko-kaštelanski zaljev.  Vrstu financiranja s kojom su – očito treba ponoviti i ljudima koji su radili na tom projektu i bili na vodećim funkcijama – izgrađene infrastrukturne građevine u sklopu Eko-kaštelanskog zaljeva: Stupe, Ravne Njive, Divulje,… nakon čega smo svi s ponosom isticali kako smo i zaštićenu perisku uspjeli vratiti u Kaštelanski zaljev.

Znači tada to nije bio “komercijalno” financiranje, a danas – samo za nas – vrijede druga pravila i odmah smo krivi po ocjeni SDP-a, zato što ćemo koristiti upravo tu vrstu financiranja.

I to, istog onog SDP-a koji nije dignuo ruku na Gradskom vijeću za projekt Aglomeracije, odnosno za projekt vode i kanalizacije u 21., stoljeću građanima u Kaštelima, Trogiru, Žrnovnici, Kamenu…

Još k tome istog onog vijećnika koji je bio na čelu Eko-kaštelanskog zaljeva, pa se pitamo, zašto gospodin Kukoč nije tada realizirao pročistač?

Zar se nije i tada voda mutila nakon svake kiše?

Zar nije upravo SDP-e obećao građanima Slatine i Žrnovnice kanalizaciju u 2017., godini?!

Za kraj jednostavno ne shvaćamo zašto doživljavamo ovakve napade oporbe kada smo počeli s realizacijom važnog projekta za sve nas, a kojeg nitko nije ni pokušao pokrenuti još  od 1953. godine. Radimo i želimo raditi, razvijati novu tehnologiju, modernizirati infrastrukturu, omogućiti građanima pitku vodu, provesti kanalizaciju, rješiti problem otpadnih voda,…

Zajedno, bez politikanstva te trošenja i vremena i energije na prozivke, možemo to i postići…” – piše u Prljevićevom odgovoru SDP-opvcu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime