Prljević odgovorio Matijeviću: “Za sve što problematizirate imali ste više nego dovoljno vremena realizirati u vašem mandatu”

"Dobro je se suočiti sa stvarnošću i podržati dobre stvari koje su od javnog interesa, a sve ostalo su samo prepucavanja"


Tomislav Prljević

Tomislav Prljević, tajnik GO HDZ Split i zamjenik direktora splitskog VIK-a odgovorio je na jučerašnji istup Davora Matijevića, tajnika splitskog SDP-a. Podsjetimo, Matijević je istaknuo da je neprihvaljivo da i dalje postoje dijelovi Splita koji nemaju reguliranu adekvatnu vodovodnu mrežu ni da grad još uvijek nema riješeno alternativno napajanje pitkom vodom. Prljević je u svom odgovoru naveo da je SDP-ova politika prema ViK-u bila na razini kanalizacije, a na reakciju tajnika SDP-a nismo dugo čekali – poručio je Prljeviću “da barata činjenicama ,a ne pamfletima jer u laži su kratke noge, a i nos naraste”.


Uslijedio je odgovor Prljevića kojeg prenosimo u cijelosti:

“Neosporna činjenica je da na sjednici Gradskog vijeća niste podržali odluku koja uvjet za potpisivanje ugovora o partnerstvu, a da nije ista izglasana uz potporu svih ostalih vijećnika (vladajućih i oporbenih) propali bi projekti vrijedni od 3,2 milijarde kuna.
Ipak i dalje javno nastavljate s neistinama za što ste kao vlast bili odgovorni. Želimo biti optimisti i na tome poduzimamo sve aktivnosti za naše građane za čiji interes radimo. Projekti aglomeracija sada su stvarnost i vjerujemo u njih jer jedini cilj je osigurati pravo na pitku vodu i odvodnju u 21. stoljeću. Nitko ne bježi od rizika na bilo kojem projektu, ali treba smoći hrabrosti i krenuti u njihovu realizaciju te iste svesti na najmanji mogući rizik.
U svakom trenutku se borimo da ne dođe do povećanja cijene u pružanju usluga krajnjem potrošaču, a ne zaboravite da ste upravo vi to napravili 2014. u vašem mandatu. Niste bili u stanju ni vratiti preplaćene iznose građanima, što upravo mi radimo u iznosu od 2,8 mil kn.

Samo da vas podsjetim na evidentnu neistinu po pitanju ne izrađenog projektnog zadatka za pročistač pitke vode iz 2016. godine. Za isti nikad nije pokrenut nijedan oblik nabave niti postoji ugovor i računi da su usluge o istome obavljene. Ne zaboravite da ste za nepostojeći projektni zadatak iz 2016. godine, a da ste ga imali, imali dosta vremena putem svojih uprava pokrenuti postupke nabava jer ste do kraja 2017. godine obavljali te poslove.

Ponovno ću navesti poduzete korake u kojima su sagledavane sve opcije:
– U 2017. i 2018. godini naručena su dva pilot uređaja (ispitivanje različitih tehnologija) čiji rezultati su bili bitni za projektiranje samog uređaja
– Naručeno je i izrađeno idejno rješenje-započeto u siječnju 2019. i dovršeno u studenom 2019. godine
– Naručene su usluge geodezije koje su u izradi-započeto u listopadu 2019. godine
– Naručen je Elaborat zaštite okoliša koji je u izradi-započeto u rujnu 2019. godine
– Poduzeti su koraci i za samo financiranje: Nadzorni odbor usvojio je Mandatno pismo s kojim se krenulo u realizaciju modela financiranja s EBRD-om, gdje je dogovoreno s ministrom Tomislavom Ćorićem i direktorom Hrvatskih voda, Zoranom Đurokovićem sufinanciranje izgradnje infrastrukturne građevine pročistača sa 70% čija je ukupna vrijednost preko 100 mil kuna.

To su činjenice od kojih se ne može pobjeći. Dobro je se suočiti sa stvarnošću i podržati dobre stvari koje su od javnog interesa, a sve ostalo su samo prepucavanja.
I za kraj, za sve što problematizirate imali ste više nego dovoljno vremena realizirati u vašem mandatu!”Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime