Prkić o koaliciji HDZ-HGS: Prije ću se pridružiti Boko haramu nego ovoj, blago rečeno, travestiji

" Da uistinu pušu novi vjetrovi u gradskom i županijskom HDZ-u padale bi glave nakon posjeta Rogoznici" - kaže Prkić

Sutra će se u Banovini dogoditi drugi pokušaj konstituirajuće sjednice splitskog Gradskog vijeća, a za razliku od prvog pokušaja, za drugi se gotovo sigurno zna da će biti uspješan. Nakon dogovora za Županijsku skupštinu, HDZ i HGS su se dogovorili i na gradskom nivou. Poznati su detalji koalicijskog sporazuma, kao i detalji oko toga kome će što “pripasti”. Nema sumnje, dobra je stvar što je na vidiku kraj političke krize u gradu pod Marjanom koji već dugi niz mjeseci “preživljava” blokiran neizglasavanjem proračuna.


Gradonačelnik Andro Krstulović Opara nakon pobjede na izborima ponudio je suradnju prvenstveno stranci Pametno i MOST-u, no s obje strane odmah ja došla “odbijenica”. Tako je HDZ-u u Splitu za stabilnu vlast preostao Kerumov HGS koji je na izborima postao druga najjača politička opcija u Splitu s 8 vijećnika.

Pametno će, kako su to više puta najavljivali, sljedeće četiri godine biti oporba, a dogovor splitskog HDZ-a HGS-a danas je na svome Facebooku komentirao Jakov Prkić iz stranke Pametno. Njegov javni komentar prenosimo u cijelosti i autentično:

U zadnje vrijeme najčešće odgovaram na pitanje zašto smo gurnuli HDZ prema Kerumu i HGS-u?

Nismo nikoga gurali nikom,e niti ćemo to ikada napraviti. Tko ih je gurao Kerumu u Županiji osam godina? Tko ih je u krajnjem slučaju gurao na “tajni” sastanak u Rogoznicu uoči izbora? U tom činu odlaska u Rogoznicu se kriju mnogi odgovori. Vrh gradskog i županijskog HDZ- odlazi Kerumu u Rogoznicu iza leđa svom kandidatu za gradonačelnika. Kako nakon sastanka nikome nije pala dlaka s glave jasno je tko su šefovi koji igru vode. I sad bi se mi trebali uključiti u spašavanje Splita od Keruma dok istovremeno županiju ne treba spašavati. Ona je već osam godina spašena i koncesionirana. Biti privremeni smokvin list Škoriću i ekipi je zagarantirano političko samoubojstvo. Da uistinu pušu novi vjetrovi u gradskom i županijskom HDZ-u padale bi glave nakon posjeta Rogoznici. Ovako je sve kristalno jasno.

Ovoj ekipi je lakše “usklađivati programe” dijeljenjem resora i gradskih poduzeća u omjerima i cjenkanjem oko direktora opere HNK nego npr. pristati na:


– uklanjanje nelegalnih objekata na Žnjanu,
– natječaje za sva radna mjesta u gradskim poduzećima,
– provjeru diploma i svjedodžbi,
– reviziju ugovora o korištenju svih javnih površina,
– ugovore o najmu gradskih prostora i javnih površina učiniti dostupnim javnosti,
– vraćanje gradske tržnice gradu….

Tko s Kerumom tikve sadi, neće se dobro proveti. Sve, ali baš sve vezano uz Keruma je klijentelizam, nepotizam i sukob interesa. Najbolji primjer za to je budući predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov (” pristojna struja HGS-a”). Zbog njega se mijenjala izjava o osnivanju Županijskih cesta kako bi sa srednjom školom postao direktor. Dok je bio zamjenik Kerumu sina je postavio u NO Čistoće, a taj isti sin je koncem mandata zaposlen u Čistoći bez natječaja. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Šundova sa 30 tisuća kuna jer je od Prometa. Čistoće, Vodovoda i Turističke zajednica grada primio 300 tisuća kuna suprotno zakonu. Taj novac je odbio vratiti, jer kako on kaže nije znao da ga ne smije primati.Neka je sa srećom mladencima u ovom braku, a ja ću se prije pridružiti Boko haramu nego ovoj, blago rečeno, travestiji.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/jprkic/posts/1581040901947389?pnref=story.unseen-section” bottom=”30″]

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0