Pripremali se za doček Nove godine: Kod zatvorenika na Bilicama našli travu, tablete…

U zatvor u Splitu prebacili su 10 zatvorenika iz Kaznionice u Glini. Oni su zbog korone u svojevrsnoj karanteni u posebnom odjelu bez kontakta sa "starosjediocima" kod kojih je, unatoč zabrani posjeta, pronađena droga


U Kaznionici u Glini u potresu su zabilježena značajna oštećenja na nekoliko zgrada. Desetak zatvorenika su u srijedu prevezli u splitski zatvor u Bilicama. Tamo su ih iz preventivnih razloga, dok se ne utvrdi imaju li možda koronu, smjestili na poseban odjel i nisu u doticaju s drugim zatvorenicima. I dok se oni privikavaju na nove uvjete, “stara ekipa” pred Božić je nabavila nešto droge, piše 24 sata.


U ćeliji broj 33 splitskog zatvora u Bilicama u nedjelju su pronašli mobitel. Bio je na krevetu ispod jastuka. Četiri dana ranije pravosudni policajci su kod zatvorenika pronašli nekoliko grama marihuane, a 20. prosinca su pronašli i pedesetak tableta različitih vrsta.

Droga i mobitel su u zatvor došli unatoč tome što su posjete zabranjene i unatoč strogoj kontroli robe koja prolazi dva pregleda. Prvo na prijemu robe, a potom se roba koja ide zatvorenicima pregledava i na zatvorskom odjelu. Mobiteli stižu u zatvor na različite načine.

U kolovozu je netko izvana ubacio spužvu na vanjsko šetalište kad je šetalište bilo puno istražnih zatvorenika.

Pravosudni policajac podignuo je spužvu i uočio da je ona služila tome da se pravi paket ne bi oštetio prilikom dostave. Naime, u spužvi su bili mala crvena Nokia i punjač za mobitel. Kome je pošiljka bila namijenjena i tko je ubacio paket, za sada još nisu utvrdili.

Mobiteli su se donedavno u zatvorima mogli nabavljati po 10.000 kuna, no cijena im je pala na 500 eura, što predstavlja sve veći problem za Upravu za zatvorski sustav.– Nedopuštene stvari najčešće pokušavaju unijeti ljudi koji zatvorenicima dolaze u posjete, stižu i u pošiljkama koje zatvorenici dobivaju od članova obitelji, a unose ih i zatvorenici prilikom povratka u kazneno tijelo – rekli su nam u Ministarstvu pravosuđa. Zatvorenici kod kojih pronađu nedopušteni mobitel baš i ne strepe od strogih kazni. Naime, kažnjavaju ih stegovno.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
8
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
8
Grrr
15
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime