Gradski vijećnik stranke Pametno, Renato Čupić, je na svojoj Facebook stranici objavio dojmove sa 4. sjednice Gradskog vijeća. Čupić u svom komentaru zaključuje kako je zadovoljan radom konstruktivne oporbe, iako su vladajući odbili svih 11 amandmana stranke Pametno. Obratio se i građanima kojima je poručio “Politika nije bauk, moramo se baviti njome jer se ona bavi nama”. Objavu prenosimo u cijelosti.

[BORITE SE LJUDI] Završila je sjednica Gradskog vijeća s čak 57, prilično opširnih i teških, točaka. Meni kao jednom od debitanata bilo je jako “zanimljivo i atraktivno”. I do sada smo mi pametnjakovići imali pripremne sjednice kada su Marijana i Jakov bili tamo, pa takav rad nije nešto novo za nas. Samo se nadamo da će se praksa organiziranja sjednice u zadnji tren drastično promijeniti jer ovako podsjeća na bivšeg gradonačelnika.

Za razliku od prijašnjih zamornih sjednica opterećenih ideološkim raspravama, ova je, koliko ja pratim, bila jedna od rijetkih u kojoj su dominirali argumenti, vezani uz znanje, a ne bespotrebno i dugo prepucavanje, bez obzira na tešku situaciju oko predsjednika Vijeća ili nekih točaka dnevnog reda. Oporba je stvarno bila konstruktivna. Nažalost, vladajući tako nisu mislili pa su odbili svih 11 amandmana koje smo predložili. Odbili su i da Jure Šundov odstupi s tako važne pozicije za Grad Split zbog kaznene prijave, čime grad postaje taoc i stalni “korisnik” crne kronike.

Posla zaista ima puno, i ako stvarno želite raditi odgovorno, a ne lupati gluposti po sjednici, potrošite prilično svog vremena. Očekuje nas nekoliko teških tematskih sjednica u budućnosti, od Prometa preko gospodarenja otpadom, sve do one o proračunu za 2018. godinu, koja dolazi vrlo brzo. Povjerenjem građana dobili smo 7 vijećnika, odnosno 20%, u Gradskom vijeću i mislim kako smo i ovom sjednicom opravdali to povjerenje.

Ne može nas nitko ušutkati jer razgovaramo argumentima i konstruktivno. I ne želimo to radi neke svoje promocije, svakom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže, da se svojim prijedlozima i općenito priključe političkom radu. Politika nije bauk, moramo se baviti njome jer se ona bavi nama. Gdje i što god pogledate oko sebe odredila vam je politika, a ona se do sada uglavnom trudila zagaditi to okruženje. Najčešće iz razloga da ne sudjelujete i da ostanete sa strane. Moramo to promijeniti.

Recite da vam je dosta. Uzmite stvari u svoje ruke i borite se. Nemojte se prepustiti apatiji koja nas okružuje jer tako je najlakše, s onom starom “a šta ja tu mogu promijeniti”. Ja sam upravo jedan od takvih, dok nisam shvatio da sam moram i mogu nešto napraviti. I evo sudjelujem u radu Gradskog vijeća, konstruktivno i argumentirano. Split može i mora bolje. Najlakše je biti prosvjednik na facebooku, treba malo pokrenuti svoju guzu i pomoći. Ne treba se bojati niti sramiti. Mi smo najbolji primjer, obični ljudi koji su pokraj svojih profesionalnih poslova svoje slobodno vrijeme odvojili za društvenu korist.Pogledajte i vi što vam smeta oko vas, što bi mijenjali, i pridružite nam se u jednoj dugotrajnoj borbi za moderno i tolerantno društvo kakvo bi svi htjeli.

I zato ponosan na sve gradske i županijske vijećnice i vijećnike: Marijana Puljak, Kristina Vidan, Natalia Tafra Bazina, Natalija Rajčić, Lucija Puljak, Jakov Prkić, Sani Mardešić, Branimir Urlić, Ante Renić, Igor Skoko … i dvije žene iz sjene koje odrade ogroman posao: Ruzica Antic, Marina Ruić Novak <3 uz gomilu neimenovanih junaka koji su sudjelovali u ovom ogromnom poslu pripreme sjednica. <3

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0