Pripadnici HOS-a se postrojili ispred spomenika na Splitu 3: “Hrvatskom vlada udbaško-komunistički kalifat”

Uz bivše pripadnike ove bojne, na događaju se okupilo i stotinjak građana

Na Splitu 3 danas su se pripadnici HOS-a postrojili ispred spomenika na Splitu 3.


Riječ je o proslavi 27. obljetnice osnutka IX. bojne Rafael vitez Boban čiji je ratni zapovjednik bio Marko Skejo, danas istaknuti član HSP-a.

Grad Split predstavljala je pročelnica Marina Protić, a Županiju dožupan Luka Brčić. Uz bivše pripadnike ove bojne, na događaju se okupilo i stotinjak građana.

Prije samog događaja na razglas su se puštale Thompsonove domoljubne pjesme. Službeni dio skupa počeo je intoniranjem hrvatske himne, te minutom šutnje za poginule pripadnike ove bojne, kao i za sve poginule hrvatske branitelje.

“Drago mi je da štujete naša branitelje, poginulo je 46 HOS-ovaca. Pozdravljam ovdje našeg legendarnog zapovjednika Ivana Vukića, zamjenika ministra branitelja. Sjećamo se svih koji su život položili na oltar domovine, kako u Domovinskom ratu, tako i drugim ratovima. Zahvaljujući tolikoj žrtvi, više ne sanjamo nego živimo svoju Domovinu. Svjesni smo da stanje nije najidealnije, to nas i dalje tišti. Postoji manjina onih koji  se ne mogu pomiriti da imamo svoju državu. Sve se više prostora u javnom životu daje onima koji mrze obitelj. Mi smo se borili u nametnunom ratu da naša djeca imaju miran san, a danas neki žele nametnuni zakone koji žele oduzeti život nerođenom djetetu.

Draga mladosti, ne bojte se: vremena su teška, ali nema onoga što se ne može podnijeti. Čuvjate istinu koju nikakva mržnja ni laž neće moći nadići. Mi smo i danas spremni za svoju domovinu. Bog i Hrvati- kazao je Marko Skejo koji je potom triput uzviknuo “Za dom”.


Pročitano je pismo saborskog zastupnika Željka Galsnovića u kojem je naglasio da Hrvatskom vlada udbaško-komunistički kalifat.

Misa na Poljudu

Pred spomenik su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Na kraju opisa ratnog puta HOS-a moga se čuti poznati poklik postrojbe “Za dom spremni”. Najvljena je i misa za poginule pripadnike ove bojne u crkvi Sv. Ante na Poljudu, a organizatori su pozvali i na prosvjed na Rivu protiv Istanbulske konvencije.Prije točno godinu dana neki od okupljenih na istom mjestu u Splitu uzvikivali su “Za dom spremni” zbog čega je policija svojedobno najavila istragu.

Podsjetimo, na današnji dan prije 77 godina osnovana je takozvana Nezavisna Država Hrvatska.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0