Žrnovački vatrogasci dobili su danas jedinstveno navalno vozilo marke “Iveco” vrijedno milijun i 350 tisuća kuna.

Primopredaja prinove vatrogasnog voznog parka DVD Žrnovnica održana je u prostorijama Vatrogasne zajednice Grada Splita. Ključeve vozila uručio je zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela.

– Ovo jedinstveno vozilo osnovni je alat za djelovanje naših vatrogasaca na terenu. Ono je rezultat dobre suradnje Grada Splita s Vatrogasnom zajednicom. Ove godine nabavili smo navalno vozilo za DVD Slatina, a sada jedno vozilo ide i u ruke gasitelja DVD Žrnovnica. Pokrenuta je nabava za 3 cisterne koje će dodatno obogatiti vatrogasni vozni park kako bi se još učinkovitije djelovalo u svim vrstama intervencija. Ponosni smo na rad naših vatrogasaca. Računajte na našu daljnju potpor – poručio je vatrogascima zamjenik gradonačelnika.

Vozilo kakvo je danas uručeno DVD-u Žrnovnica ima tehnička rješenja kakvo nema ni jedno drugo navalno vozilo u Hrvatskoj. Između ostalog, jedino je koje ima kabinu s „crash-test“ atestom od pet zvjezdica. Raspolaže s produženom kabinom pa može prevoziti i do 6 potpuno opremljenih gasitelja. Opremljeno je s vatrogasnim armaturama i opremom za gašenje požara, ugrađenom vatrogasnom pumpom srednjeg tlaka, spremnikom za vodu kapaciteta 1000 litara, a tu je i prateća oprema za razne tehničke intervencije. Novac za kupnju vozila osiguran je u lanjskom financijskom planu Vatrogasne zajednice, a izdvojen je iz gradskog proračuna sukladno Zakonu o vatrogastvu. Dodajmo da su današnjoj primopredaji nazočili i zapovjednik JVP-a Ivan Kovačević te pročelnica Ureda Grada Marina Protić.

– DVD je ove godine zadržao postojeći broj članova, konstantno se radi na osposobljavanju. Što se tiče sezone, ona je bila lakša nego prethodna, ali statistički se uklapa u granice prosjeka – kazao nam je Milan Barbarić, predsjednik DVD-a Žrnovnica.

Upitali smo ga što je s idejom izmještanja, odnosno izgradnje novog vatrogasnog doma u Pricviću, kod osnovne škole.

– Kao društvo i zajednica pokrenuli smo potrebnu proceduru, a cijela stvar je u postupku – kratko je zaključio Barbarić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime