U auli Pomorske škole u Splitu, 5. studenog, od 12 do 15 sati, održat će se Dani otvorenih vrata BLUE KEP projekta u organizaciji JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

BLUE KEP (Blue Knowledge Exchange Program and integration education system in the cross border area) projektom planira se mobilnost 39 učenika iz Hrvatske i Italije koji će kroz nastavu i praksu steći znanje i iskustvo u području plave ekonomije.

Cilj projekta je poboljšanje okvirnih uvjeta za inovacije u nautičkom i pomorskom sektoru unutar područja suradnje jačanjem integracije obrazovnih sustava u prekograničnom području kroz usklađivanje tehničkih sustava obrazovanja što će dovesti do povećane mobilnosti znanja i radne snage te povećati korištenje ekonomskog potencijala područja.

Ukupan proračun projekta iznosi 921. 134 eura, a proračun JU RERA S.D. je 147.132 eura od čega je 85 posto sufinancirano iz Programa Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. u okviru prioritetne osi 1 – Plave inovacije.

Želiš dodatno usavršavanje tijekom školovanja?

– Prijavi se za mobilnost u sklopu projekta BLUE KEP!
– Pruža ti se jedinstvena prilika – 45 dana besplatnog školovanja u Italiji
– Izbor između dva programa nautičkog usmjerenja: škola „IIS Volterra – Elia” Ancona i „ITT Montani” Fermo
– 15 dana nastave + 30 dana praktičnog usavršavanja

Prijave za sudjelovanje u projektu i razmjeni bit će otvorene uskoro, a informacije o njima moći ćete naći na internetskim stranicama Pomorske škole Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime