Žustru raspravu u splitskom Gradskom vijeću izazvala je točka dnevnog reda vezana uz prvo čitanje prijedloga Odluke o komunalnom redu.

Rasprava je pokazala da postoje velika neslaganje oko predstavljenog prijedloga. Nakon rasprave završnu riječ dao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, Damir Ordulj.

– Dobar dio primjedbi od danas je ponavljanje primjedbi iz savjetovanja na koje je komisija već odgovorila. Sviđa mi se prijedlog vijećnika Markića koji je podržala i stranka Pametno.

Pokušali smo naći optimalno rješenje za stanovnike jezgre, grada, ugostitelje, turiste. Imamo totalno različitih mišljenja. Netko smatra da smo bili liberalni, drugi smatraju drugačije. Ovakav prijedlog nije pisala politika, nego ljudi od struke, pravnici, urbanisti. Trudili smo se.

Dajte nam konkretne primjedbe i prijedloge, a ne općenito i paušalno. Ne slažem se s iznesenim mišljenjem jednog vijećnika. Apsolutno je bitno kako komunalni redar radi, ali je jako bitno koliko ih ima. Rade se dvije smjene i dežurstva. Nije točno da komunalni redari idu samo po prijavama. Grad je velik, i reagiramo po brojnim prijavama.

Druge sredine nisu puno bolje od grada Splita, ali se bolje reklamiraju. Venecija ima više od 500 komunalnih redara, i nose oružje. Kako bi izgledao Split da 200 naših redara ima oružje?

Također nije točno da se uređuje samo stara gradska jezgra. O njoj govori samo članci 5 do 16 – rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo. redarstvo i mjesnu samoupravu, Damir Ordulj.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime