Prilazna ‘rampa’ s istočnog kolnika Ulice Zbora narodne garde na obilaznicu u smjeru Solina konačno je puštena u promet.

Podsjećamo, ‘zahvat’ vrijedan gotovo 17 milijuna kuna koji je krenuo krajem travnja, netipično za hrvatske standarde, dovršen je prije ugovorenog roka.

Riječ je o jednotračnoj cesti dugoj 440 metara, s proširenjem za vozila u kvaru, koja će se od Ulice ZNG-a odvajati nasuprot ulazu u kvart Dragovode i penjati se na “gornju razinu” kojoj će se priključivati s desne strane.

Nedavno je splitski dogradonačelnik Nino Vela najavio da će se odmah po završetku ovih radova početi raditi priključak za Dragovode. On bi mogao biti gotov u roku od mjesec dana, pa se njegovo puštanje u promet očekuje do Božića.

Projektira se i druga rampa, a radovi bi trebali početi oko Uskrsa. Rok izgradnje druge, zapadne rampe je devet mjeseci, što znači da bi trebali biti gotovi do kraja 2020. godine. U Gradu Splitu uvjereni su da će realizacijom ovog projekta biti ublažen problem velikih gužvi koje se često stvaraju u ovom dijelu grada. Ipak, pravo rješenje za Split bit će tek izgradnja zaobilaznice Mravince – TTTS, a po nekim optimističnim scenarijima, radovi bi mogli započeti sljedeće godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime