Nakon teške prometne nesreće, višemjesečnog oporavka te pandemije koronavirusa, mons. Ante Jozić danas je napokon zaređen za biskupa.

Velika svečanost koju je, u novoj župnoj crkvi Svete obitelji Gospina prasvetišta u Solinu, predvodio vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, okupila je nekoliko stotina uzvanika – uglednika iz građanskog, političkog i crkvenog svijeta, obitelj mons. Jozića, njegove prijatelje, svećenike i obične vjernike.

Svima im se mons. Jozić zahvalio u govoru nakon biskupskog ređenja. U zahvalu je također uključio liječnike te medicinsko osoblje koje mu je pomoglo u oporavku, kao i nesuđene goste koji su trebali doći iz “daleke Kine, Hong Konga, Makaa, iz Rusije i Bjelorusije”, ali su im epidemiološki razlozi to onemogućili.

Ipak, jedna zahvala odskakala je od drugih.

“Ne mogu, a da ne spomenem na kraju da je ovdje među nama obitelj pok. Tihe Lončara, mladića kojega sam slučajno susreo 7. travnja prošle godine ali ga nažalost nisam imao prilike bolje upoznati. Za njega sada, ali i za vas, dragi roditelji, prikazujem ovu svetu misu i uključujem vas u svoje svakodnevne molitve.”

Nije teško prečuti ove nenametljive riječi nakon podužeg liturgijskog slavlja. No to nikako ne umanjuje njihovu važnost.Tiho Lončar je, naime, mladić koji se tog sudbonosnog 7. travnja 2019. automobilom zabio u vozilo mons. Ante Jozića u tunelu sv. Ilija – Biokovo, javlja bitno.net.

Podsjećamo, 24-godišnjak je zbog neprilagođene brzine BMW-om prešao u suprotni trak i frontalno se zabio u svećenikov Citroen. Iste večeri, unatoč naporu liječnika, mladić je preminuo. Mons. Jozić zadobio je pak po život opasne ozljede.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime