Jedan od rijetkih vijećnika čiji je amandman prihvaćen je HNS-ov Klement Bašić.

Županija će zbog prihvaćanja ovog amandmana izdvojiti ukupno milijun kuna za nova računala u školama.

– Zadovoljan sam prihvaćanjem moga amandmana. Vijećnici HNS-a u Županijskoj skupštini SDŽ podržali su sve proračune, bez obzira tko je na vlasti, a prihvaćen je naš amandman što se tiče informatike. 400 tisuća kuna će se dodati već predviđenih 600 tisuća, što znači da će se kupiti 320 računala – rekao je Klement Bašić.

Sandra Mitrović Nikšić (SDP) se, među ostalim, zauzela za azil.

– Dobili smo obećanja, a ona su takva da će župan razgovarati s gradom Omišom i udrugom “Omiški gusar”. Radi se o inicijativi muzeja omiškog gusarstva. Drugi se amandman tiče svih gradova i općina. Radi se o informativnim pločama. SDŽ je pokrenula projekt informativnog centra u Dugopolju. Svaki posjetitelj SDŽ tako može dobiti informacije o gradovima i općinama našeg područja, međutim mislim da nije sve pravovaljano obilježeno. Naši gradovi nisu pravovaljano obilježeni niti pri izlazu s autoputova koji vam daju sve bitne informacije – kazala nam je Omišanka.

Donošenje proračuna komentirao nam je i Ivan Krželj (MOST), načelnik općine Zadvarje:– Prijedlog je usvojen većinom glasova, a većina naših amandmana nije prihvaćena. Što se tiče stavki vezanih uz vatrogasce, po meni sustav nije pravedan. Moja općina, primjerice, izdvaja 300 posto više nego bi trebala izdvajati. To je malo! Treba naći neke druge moduse kako bi se to riješilo. I Županija izdvaja više nego bi trebala. Pitanje vatrogastva trebala bi se rješavati na višoj razini! – rekao nam je Krželj.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0