Ima jedna zabavna igra, netko je smatra i sportom i to je igra koja ima dugu tradiciju. Igra se uglavnom u Sloveniji i Rijeci.

Premda je dosta ljudi povremeno igra, u Sloveniji postoji nekoliko liga. Igra se kod nas zove prstomet, a u sloveniji balinčke. I svake godine igrači prstometa dolaze na Brač na turnir.

Tako je i ove godine došlo na Brač pedesetak ljudi, uglavnom treće životne dobi. Sport je sličan balotama, treba s velikom pločicom pogoditi malu. Fenomenalna zabavna igra.

Po povratku s Brača, ove godine su posjetili naše klupske prostorije na Pujankama pa smo organizirali prvenstvo Hrvatske. Pobijedili su Tomaz Rozman i Marko Govekar, a Vida i Igor Dornik su bili sudci. Drugo mjesto smo osvojili Ivan Miloš i ja, Nikola Barbarić. Fino smo se podružili i ekipa je krenula kući u nadi da ćemo se opet sresti.

Sport spaja ljude i stvara nova prijateljstva, gradi mostove preko naših različitosti i otvara vrata u nove svjetove. Svima nam nekad treba da pobjegnemo od stvarnosti, al nije dobro ako to prečesto radimo. Tek toliko da nam naša dobra, stara svakodnevnica ne dosadi već pomalo i zafali.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime