Naš sportski centar na Pujankama otvorio nam je brojne mogućnosti. Među njima je i kreiranje ljetnog programa po našim željama i potrebama članova.

Ljetni program razlikuje se od zimskog prije svega i po tome što nema škole, nema vrtića, a dobar dio naših članova provodio dio ljeta kod baka, djedova, rodbine, na selima i na otocima. Određen broj djece koji ostaju u Splitu nastavlja sa sportskim treninzima i tijekom ljeta. Postoji dio djece koji ostaju u Splitu, na čuvanju baka, djedova ili pak imaju jednog roditelja koji ne radi. Premda s njima idu na more, dobar dio dana, zbog velikih vrućina provode u kući te nemaju osmišljeno slobodno vrijeme.

Budući da bake, djedovi, rodbina, roditelji koji provode vrijeme s djetetom imaju i svoje svakodnevne obveze koje moraju obaviti, često se događa da djetetu bude dosadno te ono poseže za onim što mu je prvo pri ruci – kompjuterskim igricama. Kako to ne bi poprimilo velike i štetne razmjere, ovog ljeta osmislili smo i Malu sportsku školicu.

Mala sportska školica odvijat će se svakodnevno, od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati. Djeca se mogu prijaviti na tjednoj i mjesečnoj bazi. Centar programa biti će sportski trening kojim će se razvijati bazične motoričke vještine, gruba i fina motorika te motorička učenja. Svako će dijete dobiti svoje vrijeme i pažnju te će svako dijete imati priliku napredovati u svojim slabim motoričkim točkama. Sve će to biti obavijeno druženjem, popularnim i društvenim igrama, pričanjem priča, kreativnim izražavanjem i mnoštvom popratnih sadržaja kako bi djeca zavoljela sport od malena. Svaki će dan biti i dio baravka na zraku.

Jako smo ponosni projektom Male sportske školice, nadamo se da će biti od koristi djeci i roditeljima grada Splita i okolice.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime