Nema hokejaša koji ne zna Tomislava Jamičića koji se godinama bavio hokejom te se zaposlio u Nizozemskoj kao trener HK Ooesterbeek.

Europska federacija planirala je povezati neki naš klub s njihovim kako bi razmijenili znanja, iskustva te radi boljega razvoja. Tada je Tomislav preporučio Spartanca iz Splita, a naš Savez je to objeručke prihvatio i podržao. Prvi put poslali su mene i trenera Luku, a da nije bilo Luke ja bih se izgubio na aerodromu kao onaj dječak iz filma Sam u kući.

Putovanje je bilo kratko, a kad smo stigli dočekala nas je delegacija na domjenku, u prizemlju hotela. Lijepo smo se upoznali, a već dugo smo bili prijatelji na Facebooku. Kasnije smo otišli u sobu kako bi se naspavali.

Za doručak smo dobili jedno jaje, a kada smo naručili još jedno, konobar je ostao van sebe. Razlog je taj što ljudi u Nizozemskoj, za razliku od nas Dalmatinaca, jedu umjereno, dok smo se mi već navikli prejesti za svaki obrok. Budući da smo mogli pojesti koliko smo htjeli, svaki od nas pojeo je tucet jaja, a konobar se gotovo rasplakao od muke. Ispred hotela su nas čekali odlični i kvalitetni bicikli kojima smo otišli do sportskog centra.

Krajolik je bio bajkovit; stabla veličine zgrade, klasični puteljak kroz šumu po kojem svi voze svoj bicikl. To je u Nizozemskoj uobičajeno prijevozno sredstvo te uz svaku cestu postoji staza za bicikliste kako se ne bi morali gurati s automobilima, od kojih su sporiji, ili s pješacima, od kojih su brži.

Kada smo došli na kraj šume, pred očima su nam se stvorila četiri velika, hokejska igrališta, pravih dimenzija s clubhouseom na sredini. Odmah smo pomislili kako bi bilo lijepo da ovo ima u Splitu. Tijekom našeg boravka u Nizozemskoj i u vremenu koje smo proveli s tim hokejskim trenerima, naučili smo mnogo stvari i kao treneri, ali i kao mladi ljudi.

Sve smo zapisali u podsjetnike na mobitelu, potpisali smo i suradnju s novim klubom, odradili medijsku presicu, ali i dogovorili njihov posjet Splitu. Poklonili su nam kišobrane koji na vrhu izgledaju kao hokejska palica, a kada je kišobran zatvoren njime se može igrati hokej.

To su bili pravi hokejski dani te smo jedva čekali pohvaliti se prijateljima iz Kluba…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime