Priča o strelovitom rastu: Iz hladnog čaja u Bitcoin rudarenje

Nakon promjene imena, dionice Long Blockchain Corp. skaču za 200 posto!

Vodeći ljudi tvrtke smještene u SAD-u, Farmingdale, New York, odlučili su u prosincu prošle godine prebaciti fokus i resurse tvrtke u blockchain tehnologiju. Netom prije, proizvodili su hladni čaj pod imenom: ”Long Island Iced Tea Corp” te su njihove dionice izlistane na NASDAQ burzi. Potom su javno izjavili da mijenjaju ime tvrtke u Long Blockchain Corp te slijedom izjave njihove dionice trenutno skaču 200 posto, što je vidljivo iz grafikona:


Izvor: Bloomberg

Sada su u procesu izdavanja novih dionica kako bi došli do kapitala koji im je potreban da bi nabavili opremu za rudarenje od kineskog Bitmaina (najpoznatiji proizvođač Bitcoin rudarske opreme), pa su tako potpisali ugovor o isporuci 1000 AntMinera S9 u vrijednosti 4.2 milijuna američkih dolara. Od toga je 2.9 milijuna dolara u gotovini, a ostatak kapitala bi se nabavio prodajom 260,000 dionica na NASDAQ burzi. Čelni čovjek Long Blockchain Corp. Philip Thomas izjavio je:

– Mi gledamo na ovu transakciju kao važan početni korak napredovanja naše tvrtke u blockchain tehnologiji. Početak naših rudarskih operacija postavlja nas na put do stvaranja prihoda povezanih s blockchainom kroz akumulaciju Bitcoina”.

Prema nedavnim glasinama, Bitcoin farma tvrtke Long Blockchain Corp, trebala bi se nalaziti na Islandu. Na Islandu se događa Bitcoin mining boom zahvaljujući brojnim tvrtkama koje otvaraju svoja postrojenja u toj otočnoj zemlji.

Moje mišljenje je da su uranili s projektom zbog činjenice da se upravo predviđa da će na tržište u drugom kvartalu 2018. biti izbačena tehnologija sa 7nm ASIC čipovima najnovije generacije opreme za rudarenje koju smo ranije spomenuli, a o čemu se možete podsjetiti na ovom linku.

Isto vrijedi za tvrtku Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) koja je u studenom 2017. potpisala ugovor od nabavci 700 AntMiner S9s i 500 AntMiner L3 od od tvrtke Bitmain kako bi rudarili Bitcoinom, Ethereumom i Litecoinom. Vrijeme će pokazati jesam li bio upravu ili ne, te hoće li ovaj korak obje tvrtke na kraju puno koštati, kako financijski, tako i ugledom.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0