U Odjelu gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i trgovačkim društvom iz Splita, osumnjičenim za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu banke sa sjedištem u Šibeniku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Splita, s ciljem da sebi, odnosno trgovačkom društvu, pribavi protupravnu imovinsku korist, dana 8.veljače 2017.g. otvorio transakcijski račun na ime trgovačkog društva u oštećenoj banci u poslovnici u Zagrebu, kojom prilikom je također zatražio u ime i za trgovačko društvo izdavanje bankovne kartice, kao i kartice za prijavu na internet bankarstvo, nakon čega je u razdoblju od 28. do 29. ožujka 2017.g., u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u trinaest navrata podigao gotovinu na bankomatima i gotovinu na terminalima poštanskih ureda u zemlji, te izdavao naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imao pokrića, tj. novčanih sredstava na računu trgovačkog društva.

Na opisani način osumnjičeni je za sebe, odnosno trgovačko društvo, protupravno prisvojio novčani iznos od najmanje utvrđenih 77.000,00 kuna.

Protiv osumnjičenog, a i trgovačkog društva, temeljem Zakona o dogovornosti pravnih osoba za kaznena djela, je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, podnijeto Posebno izvješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime