”Dok god je Hajduk prvi na ljestvici Hrvatske nogometne lige, jaja će biti na akciji”, poručio je krajem rujna domišljati vlasnik trgovine na splitskom Sućidru. Riječ je o Nikši Vrci, ratnom veteranu koji je više puta ranjavan o čemu ne želi pričati jer to je najmanje važno za događaj koji se dogodio pri povratku s nogometne utakmice u srijedu, 30. listopada.

Nikša Vrca i njegovo društvo su nakon dvoboja s Goricom večerali u Zagrebu, a kada su ušli u auto za Split, nakon nekog vremena primjetili su da im je guma probušena nožem. U pomoć im je priskočio i jedan Slavonac koji godinama živi i radi u Zagrebu, da bi u jednom trenutku dotrčala grupa od petnaestak napadača i krenula ih tući. Bili su maskirani i naoružani palicama i pretpostavlja se da se radi o Bad Blue Boysima. Vrca je u tom trenutku klečao jer je mijenjao gumu i najteže je prošao. Dan nakon napada Vrca je za sportske.net opisao kako je to izgledalo.

– Bili smo na Kup utakmici Gorice i Hajduka, ali se nismo nalazili na Istoku s Torcidom nego na Zapadu. Ja nisam član Torcide niti ultras, nego običan simpatizer Hajduka, imam skoro 50 godina, svoj dućan, market, branitelj sam i poduzetnik. Tako smo s domaćim ljudima nakon utakmice jeli i pili, razgovarali, veselili se, sve je bilo normalno…

Gumu im rasjekli nožem, doletili s palicama

Auto nam je bio parkiran negdje drugdje, došli smo s jednim autom zagrebačkih registracija. Kad smo došli do našeg auta splitskih tablica, ušli smo u njega i krenuli kući direktno. Čim smo krenuli osjetili smo da treska auto, stali smo i vidjeli da je guma rasječena nožem. U trenutku dok sam mijenjao gumu na podu odjednom su izletjeli njih 15, 20 maskiranih s palicama. Nije to trajalo dugo, brzo su pobjegli”, priča nam Nikša Vrca koji je u napadu zadobio tešku ozljedu noge zbog koje će morati na operaciju…

– Ne znam je li netko skočio na nju ili sam dobio palicom, ne znam, ne sjećam se točno. Pokušao sam se dignut kad vidim ne mogu. Mislio sam nije ništa strašno, nije bilo krvi. Sjest ćemo u auto i idemo kući. Ali ubrzo sam i sam uvidio da s nogom ništa ne mogu i da je stvar ozbiljna. Morali smo zvati prvu pomoć, automatski i policiju i eto… Gležanj je sad loše, ovo drugo ništa nemam na sebi. Ne znam kad ću na operaciju. Ovo što se dogodilo je bez veze, ne znam što im to znači. Nešto maskiran doći nekome s leđa na podu, mislim što da vam govorim… Na stadionu smo svi navijali zajedno na Zapadu, zezali smo se, bilo je i više nego korektno. Na kraju smo se pozdravili, sretan put i tako to -, naglasio je Nikša Vrca.

“Ne znam više tko me zvao, nema tko nije. Zvali su me iz Hajduka, a Brbić me i posjetio u zagrebačkoj bolnici”, zaključio je Nikša Vrca.
‘Strašno što su ovom drugom napravili’

Spomenuti Slavonac koji je pomogao Vrci i njegovim prijateljima bio je koleteralna žrtva napada. Samo je htio pomoći, a postao je meta napadača. Dobio je, kako nam je objasnio, teleskopskom palicom po nogama, a šakama po glavi. Nikad se prije nisu vidjeli, a sad ih je sudbina spojila u situaciji koju će vjerojatno zauvijek pamtiti po lošem…

–  Ja stojim sa strane i prva grupa huligana, jedno njih desetak, ide i s druge strane tamo iz Prečkog prema autopraoni. Prvo njih deset pa onda još jedno pet otprilike. Trčali su preko ljubljanske avenije. Vidim ja da je vrag odnio šalu, mislim si ‘što se ovi ganjaju’. Ovo nešto nije normalno, vidim kapuljače, zamaskirani u tamno obučeni, uglavnom crno. Jedno četiri, pet metara od nas čujemo ‘majku vam tovarsku, jeb*emo vam majku’ i tu sam ja već dobio po glavu, počela je tučnjava i kako sam dobio po glavi ja sam se nekako izmaknuo i pobjegao.

Nakon toga je onako pod šokom još, adrenalinom, sjeo u auto i napravio krug oko mjesta napada…

“Vidim da su već došli hitna i policija. Stao sam da mi vrate moj ključ. Nakon toga sam policiji dao iskaz, rekao sam hitnoj da nema potrebe za promatranjem, da ne želim u bolnicu. Ovog drugog su baš masakrirali, strgan mu je zglob, ma strašno što su mu napravili. Sad kad o tome razmišljam, mislim da su oni ciljano išli na njih, da su ih pratili… Nikad se u životu nisam tukao, niti se znam tući. Meni je to nepojmljivo. Čitavu sam noć razmišljao što nekom može biti u glavi da se ide tući. Ali, to su huligani, oni nemaju mozga”, zaključio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime