Pretraženi uredi Porschea zbog sumnje u korupciju

Gotovo 200 policajaca i istražitelja ureda državnog tužitelja pretražilo je urede kompanije, poreznih službi, Porscheova poreznog savjetnika te privatne kuće u i oko Stuttgarta


Ured državnog tužitelja u Stuttgartu priopćio je u utorak da su istražitelji pretražili urede proizvođača sportskih automobila Porschea zbog sumnje u podmićivanje revizora radi dobivanja poreznih informacija.


Istražitelji sumanjaju da je službenik iz ureda za reviziju poslovnih objekata u Stuttgartu otkrio povjerljive informacije poreznom savjetniku tvrtke Porsche AG i prihvatio naknadu u zamjenu, stoji u priopćenju.

Gotovo 200 policajaca i istražitelja ureda državnog tužitelja pretražilo je urede kompanije, poreznih službi, Porscheova poreznog savjetnika te privatne kuće u i oko Stuttgarta u potrazi za papirnatim i digitalnim dokumentima.

Povrh istrage o mogućem podmićivanju, istražitelji sumnjaju da je kompanija bivšem članu radničkog vijeća isplatila “neutemeljene” i “nerazmjerno velike iznose novca.

Šest osoba, uključujući i neke iz vodstva tvrtke, možda je počinio prijevaru na štetu Porsche AG-a, stoji u priopćenju.

Početkom svibnja Porsche je pristao platiti kaznu u iznosu 535 milijuna eura zbog uloge u odvojenom skandalu dieselgate.

Porscheova matična kompanija Vokswagen priznala je 2015. da je u 11 milijuna vozila diljem svijeta ugradila softver koji je omogućio krivotvorenje podataka o emisijama štetnih plinova.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime